Hopp til innhold

ØIF-treneren slutter

Marinko Kurtovic gir seg som trener i ØIF Arendal etter denne sesongen.

Marinko Kurtovic

Marinko Kurtovic har hatt stor suksess med håndballklubben ØIF Arendal, som har gått fra bunn til topp.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Kurtovic hadde i sin kontrakt en klausul som åpnet for dette. Han benytter seg nå av denne klausulen, heter det i en pressemelding fra klubben.

– Det er ingen dramatikk i dette, men pendling og andre forpliktelser, samt at familien min bor i Sandefjord gjør at totalbelastningen per dags dato er for stor, sier Kurtovic.

Kurtovic har fått mye av æren for å løfte håndballklubben til toppen i sin første sesong, etter at klubben faktisk kjempet om å unngå nedrykk i fjor.

– Som et eventyr

Kurtovic har ifølge klubben sagt at han ikke vil kommentere sin avgang ytterligere i kveld.

– Vi visste at dette kanskje kom til å skje, så vi har kontroll på situasjonen, sier sportslig leder Per Carsten Michelsen og understreker:

– Jeg ser ikke noen stor dramatikk i dette.

Se video:

(Artikkelen fortsetter under.)

Marinko Kurtovic gir seg som trener i ØIF Arendal etter denne sesongen. Det ble klart i kveld. Kurtovic, som ledet laget til cupgull i romjula, slutter på grunn av pendlingen fra familien i Sandefjord. Kurtovic har tatt Arendalslaget til cupseier og tabelledelse.

– Hvordan vil du beskrive det eventyret som har vært sammen med han?

– Det har vært fantastisk, men det startet lenge før med dem som var i klubben før han. Man Kurtovic har løftet det et par hakk. Det har vært et eventyr, men det er ikke ferdig.

– Hva vil du takke han spesielt for?

– Han har innført en litt annen kultur blant spillerne våre, og kanskje en disiplin vi ikke har sett før på Sørlandet når det gjelder trening, sier Michelsen.

Taktiske valg ga gull

Han sier videre at det var mye av medisinen som skulle til for at et lag fra Sørlandet kunne vinne cupfinalen i romjula.

Han skryter av Kurtovic sine evner til å gjøre riktige taktiske vurderinger fra benken.

– Det fikk han vist til fulle i cupfinalen. Han gjorde noen grep mot slutten som var ganske tøffe, og som andre trenere ikke ville ha gjort. Det ga oss gullet, konstaterer Michelsen.

Spillerne ble orientert om avgjørelsen onsdag kveld, får NRK opplyst. Treneren hadde frist på seg til å svare innen 1. februar.

Klubben hadde helst sett at samarbeidet kunne ha fortsatt, men respekterer avgjørelsen, heter det videre.

Arbeidet med å finne hans etterfølger starter umiddelbart.

ØIF møter Runar til treningskamp i Sandefjord torsdag.