Ny drøm om eliteseriespill for Jerv

Søndag spiller Jerv mot Ranheim i Trondheim. Grimstadklubben har flere poeng nå enn for ett år siden, noe som gir nye drømmer om eliteserieplass.

Trening på Levermyr

Jerv ligger på fjerdeplass i 1. divisjon, i bedre posisjon enn i fjor på samme tid. Drømmen er igjen kvalifisering for opprykk til eliteserien.

I fjor endte høstsesongen med at Start vant kampen om eliteseriespill. Nå snakkes det igjen om kvalifiseringskamp for Jerv. Og enkelte våger en drøm om direkte opprykk til eliteserien.

Mye trening

– Vi er veldig bevisste på hva som skal til for å gjøre oss bedre. Det jobber vi med hver eneste dag, sier hovedtrener Arne Sandstø når NRK overværer en treningsøkt tidligere denne uka.

Arne Sandstø

FK Jervs hovedtrener Arne Sandstø mener fokus på hver enkelt kamp og konstant trykk på spillet kan gi en bra høst for laget.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Vi har akkurat hatt et veldig detaljert analysemøte, som dreier seg om faser i spillet vi må bli bedre på hvis vi skal vinne kamper og jage det neste nivået, forteller Sandstø.

– Hvis vi klarer å holde trykket oppe, kan høsten se veldig bra ut.

Snakk om opprykk

Men selv om laget ligger 3 poeng bedre an enn på samme tid i fjor, har ikke Sandstø hørt at det snakkes mye om opprykk blant spillerne.

FK Jerv

Fokuserte spillere under onsdagens trening på Levermyr stadion i Grimstad.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Vi ønsker å vinne hver eneste kamp, og spillerne har troen på det. Det er et særdeles godt utgangspunkt, mener han.

Og Jerv er i god form. Laget har ikke tapt mer enn én kamp på de siste elleve serierundene.

Dermed håper flere og flere på kvalifiseringsspill om opprykk, selv om ledelsen er preget av nøktern optimisme.

Forsterket midtbane og angrep

Jerv har nylig signert kontrakt med to nye spillere, spissen Dioum Sow fra Frankrike og Senegal og Eirik Haugstad fra Stabæk.

Det skal styrke laget etter at spissen Dennis Antwi nylig gikk til Start.

– Det er to moderne spillere som har god fart og gode ferdigheter, mener Sandstø. Han synes også det er et poeng å få mer konkurranse om plassene på laget.

Eirik Haugstad

En av klubbens nyeste spillere, Eirik Haugstad, kom fra Stabæk. Han mener det burde være innenfor rekkevidde å klare kvalifiseringsplass eller opprykk i år.

Foto: Pål Tegnander / NRK

En av de to nye spillerne, Eirik Haugstad, har i alle fall klare mål om opprykk.

– Det var utrolig nære i fjor, så det burde være innenfor rekkevidde å klare det i år, mener han.

Sterk i troen

Også klubbens faste støttespiller, hovedsponsor Knut Ugland står langs sidelinja og følger onsdagens treningsøkt. Han øyner kvalifiseringskamper og mulig opprykk for grimstadlaget.

Knut Nicolai Tønnevold Ugland

Gjennom J.J. Ugland-selskapene er Knut Ugland hovedsponsor for gamleklubben. Han tror på eliteseriespill for grimstadlaget.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Man har jo tro når laget ligger der det ligger, og det snart er spilt to tredeler av sesongen. Det bør jo gi en pekepinn på hvordan sesongen ender, sier han.

– Men vi har jo troa, smiler han. Og viser til at klubbens uttalte mål er kvalifiseringskamper.

Petter Lauvrak står klar med mobilen på banens langside. Han har ansvar for klubbens Instagram-konto, og har planer om å knipse noen bilder fra dagens trening. Han mener eliteseriespill er realistisk.

– Jeg tror direkte opprykk kan være mulig nå som Sandefjord og Kristiansund har begynt å tape, sier han. – I alle fall kvalik bør være innen rekkevidde.

Lov å drømme

Klubbens styreleder, Per Gunnar Topland, vil likevel helle litt kaldt vann i blodet til optimistene som tror på opprykk allerede i år.

Per Gunnar Topland

Styreleder Per Gunnar Topland i FK Jerv innser at laget ligger bedre an enn i fjor på samme tid, men maner likevel til realisme.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Det er lov å drømme, men jeg drømmer ikke, sier han med et stort smil. – Jeg er realist, og jeg tror det er fornuftig at vi som klubb stabiliserer oss før et eventuelt opprykk som kan ligge en gang i framtida. Dersom den dagen kommer, skal vi være beredt, slår han fast.

Uansett drømmer eller ikke. Første arbeidsprøve på muligheten for opprykk er søndag klokka 18 på Ranheim Arena i Trondheim.

Dioum Sow

Spissen Dioum Sow fra Frankrike og Senegal har signert en halvårskontrakt med Jerv, med opsjon på forlengelse.

Foto: Pål Tegnander / NRK