NRK Meny
Normal

Nilab røk ut av «Norges tøffeste»

Hun hadde aldri sovet i en sovepose, og frøs mye. Lørdag røk Nilab Ahmadi ut av NRK-serien «Norges tøffeste».

I Lørdagens episode av tøffest ryk Nilab fra Kristiansand ut i kjettingkunkurransen.

– Jeg følte meg veldig uerfaren i forhold til de andre deltakerne. Mange hadde vært i militæret, men jeg hadde ikke engang sovet i en sovepose.

Nilab Ahmadi

Nilab Ahmadi – flere ganger norgesmester i Karate.

Foto: Migrapolis / NRK
Nilab Ahmadi - kunstutstilling

Nilab Ahmadi tegner og maler og har stilt ut bildene sine flere steder.

Foto: Migrapolis / NRK

Nilab Ahmadi fra Kristiansand var en av ti deltakere mellom 18 og 30 år som konkurrerer om tittelen «Norges tøffeste» i TV-serien som sendes på NRK1 på lørdager.

Deltakerne bor sammen, sover sammen, spiser sammen, svetter sammen og konkurrerer i ekstremt krevende oppgaver.

Nilab har flere norgesmestertitler i karate og er også glad i å tegne og male. Hun valgte å bli med i TV-serien for å utfordre seg selv.

► Se episoden her!

Valgte et speil

Alle deltakerne kunne ta med seg en personlig eiendel. Nilab valgte et speil.

– Mange tror jeg valgte det fordi jeg har vært den mest «jentete» i gruppa. Men jeg valgte speilet fordi den eneste personen som kan motivere meg, er meg selv.

Deltakerne i TV-serien blir utfordret både fysisk og psykisk. De som gjør det svakest i hver oppgave, møtes i duell. Taperen må reise hjem. Det gjelder å henge med lengst: å få tittelen Norges tøffeste.

Nilab Ahmadi

Nilab Ahmadi i hard kamp i 'Norges tøffeste'.

Foto: Skjermdump / NRK

Dårlig kjemi

Nilab røk ut etter en oppgave hvor de skulle ligge stille lengst mulig på en edderkopplignende formasjon av kjettinger. Hun synes konkurransen har vært tøff – ikke minst mellommenneskelig.

– Jeg kom godt ut av det med guttene, men det skjedde noe blant jentene. Jeg følte at de ble irritert på meg og gikk imot meg. Jeg ønsket å vise at det går an å være både tøff og feminin samtidig, og var nok den som sminket meg mest.

Nilab er ikke fornøyd med hvordan hun fremsto i serien.

– Mange scener er klippet vekk, og jeg fremstår litt som den jenta som bare var opptatt av «å se ut».

Tøff og sterk dame

Norges tøffeste

'Norges tøffeste' konkurrerer i ekstremt krevende oppgaver.

Foto: NRK

Redaksjonssjef Njord Røv sier at det er viktig for NRK å fremstille deltakerne på en best og riktigst mulig måte – selv om «Norges tøffeste» er en realityserie.

– Vi leter etter sterke personligheter, og deltakere med mange gode og spennende sider. Det var grunnen til at Nilab ble plukket ut, hun er en tøff og sterk dame med NM-gull i karate og sterke meninger. Vi ønsker ikke å skape motsetninger som ikke finnes, eller vise karaktertrekk som ikke eksisterer. Derfor beklager vi hvis Nilab mener at vi ikke har truffet blink, sier Røv.

Til tross for kritikken, kan Nilab tenke seg å delta i en tilsvarende konkurranse senere. Og responsen i etterkant har vært god.

Norges tøffeste

Ti deltakere mellom 18 og 30 år konkurrerer om tittelen «Norges tøffeste» på Hegra festning, utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK