Normal

Mange lokaler for veiselskapet i Kristiansand

Det vil ikke være vanskelig å finne gode lokaler til det nye veiselskapet i Kristiansand-regionen, mener meglere i byen.

Ledige butikklokaler

Slik så det ut i Kristiansand sentrum for en stund siden. Nå har disse lokalene i sentrum fått leietakere, men det er fortsatt mange ledige lokaler.

Foto: Svein Johnsen / NRK

I juni ble det klart at det statlige veiselskapet med ansvar for den nasjonale veiutbyggingen, legges til Kristiansand.

Nå har jobben med å finne lokaler til selskapet begynt, og i Kristiansand er mulighetene mange mener Jens Helge Hodne som er seniorpartner i meglerfirmaet Næringsmegleren.

Jens Helge Hodne

Jens Helge Hodne er seniorpartner i meglerfirmaet Næringsmegleren.

Foto: Svein Johnsen/NRK

– Jeg tror de vil oppleve å finne lokaler til fornuftige priser, sier Hodne.

Mange ledige lokaler

En av veiselskapets første oppgaver blir europaveibygging fra Arendal til Tvedestrand.

Det har lenge vært mange ledige næringslokaler i Kristiansand-regionen, og selv om det er færre ledige i sentrum, er det fremdeles god plass til veiselskapet som skal ha opp til 80 ansatte.

– Det har vært mange ledige lokaler i lang tid, og for dem som ønsker seg å etablere seg i regionen bør det ikke by på store problemer å finne lokaler, sier Hodne.

Klare krav

Men selskapet ønsker mer enn god plass til sine ansatte, de stiller også klare krav til sine lokaler.

Et krav er at det må være maks 20 kilometer til Kjevik og et annet krav er at minst 25 prosent av de ansatte skal kunne gå eller sykle til jobb.

– De er ikke etablert enda, men vi har vært i kontakt med veiselskapet allerede, der vi ønsker å spille inn alternativer til dem i en tidlig fase, sier Hodne.

Ifølge eiendomsmegleren ønsker veiselskapet å ligge i Kristiansand sentrum eller ved Kristiansand øst.

Lillesand vil med

Selv om det tyder på at veiselskapet etablerer seg i Kristiansand, har ikke Lillesand gitt opp håpet.

Arne Thomassen

Ordfører i Lillesand Arne Thomassen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi har ikke gitt opp. Hvis man leser annonsen skal en stor prosentandel av de ansatte kunne sykle og gå til jobb. Det er ikke bare Kristiansand sentrum som gjør dette mulig, sier ordfører i Lillesand Arne Thomassen og fortsetter:

– Vi vil jobbe for at aktører legger inn tilbud, slik at Lillesand fremdeles forblir en aktuell kandidat, sier ordføreren.