NRK Meny
Normal

- Elva bør ikke sikres

Mandalselva blir ikke bedre sikret - tross stort engasjement for dette etter dødsulykke.

Politi ved Mandalselva

Her kjørte bilen i elva natt til julaften. (arkivbilde)

Foto: Odd Rømteland / NRK

Det er ikke aktuelt med ekstra sikring eller overvåking av Mandalselva i Mandal sentrum. Det sier både politistasjonssjefen og ordføreren i byen.

Etter at to menn omkom i en ulykke natt til julaften er det mange som mener at noe må gjøres, men både ordfører Alf G. Møll og politistasjonsjef Bjart Gabrielsen er usikre på om ekstra sikring og overvåking vil bedre forholdene.

Mange potensielle ulykkessteder

Etter at nok en dødulykke skjedde i Mandalselva har mange tatt til orde for sikerhetstiltak. Videoovervåkning av elva er ett av flere tiltak som er foreslått, men ordfører Alf G. Møll tror det er umulig å sikre seg mot at slike ulykker kan skje.

Alf G. Møll FrP i Mandal

Ordfører Alf G. Møll

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

- Jeg tror ikke vi klarer å skjerme oss mot den typen av ulykker. Det skjer på uvanlige tider av døgnet og det er ikke normalt at folk kjører utfor eller detter i elva med vanlig gange, sier Møll.

- Skal vi sikre steder hvor det kan skje ulykker - så må vi nesten sikre oss over alt, sier Møll, som har full forståelse for at det er sterke følelser i sving blant befolkningen i Mandal etter den tragiske dødulykken.

- Uriktig tenkemåte

Heller ikke politistasjonssjef Bjart Gabrielsen anbefaler sikkerhetstiltak.

- Det er ganske mange kilometer langs elv i Mandal. Jeg er redd at tross en ideell hensikt så vil det være uriktig tenkemåte. Dette må driftes og vil trolig ikke gi oss det som etterspørres, sier Gabrielsen til NRK.