NRK Meny
Normal

Lidi skrinlegger Evje

Planene om et gigantvarehus på Evje ble fredag skrinlagt. Paal Lidi bekrefter at prosjektet for hans del er over.

Daglig leder av Evje Utvikling, Sigurd Auestad, sier at selskapet kommer til å fortsette planene for utbygging i nærinsgparken med andre interessenter.

Dermed holdes døra på gløtt for Paal Lidi hvis han skulle være interessert i komme med andre prosjekt på Evjemoen. Lidi avskriver ikke at han kan komme tilbake med andre konspet som kan passe på Evje.

Det største stridstema i det siste har vært planen for finansiering av driften. Lidi skal ha forplikten seg til å komme med planer for finansiering av 15 millioner kroner, men har ikke klart mer enn fem. Sigurd Auestad vil ikke konkretisere hva som har gått galt i den to og et halvt år lange prosessen.

Mye på spill

Det har vært kalkulert med inntil 100 arbeidsplasser til kommunen og fire millioner kroner har vært brukt i prosjektpenger. Kommunen har regulert og investert arbeidstid, men dette arbeidet er ikke tapt, sier ordfører i Evje og Hornnes, Bjørn Alfred Ropstad.

Han synes det er skuffende at det gikk som det gikk, men sier at det finnes andre løsninger i Evje næringspark.

Ropstad
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Jeg hadde håpet å komme i mål. Dette hadde vært en stor sak som ville skapt mye liv i kommunen. Men det er betydelig aktivitet i næringsparken allerede og jeg har stor tro på at arbeidet som er påbegynt vil fortsette, sier Ropstad.

Nå håper han at andre ting vil dukke opp.

- Arbeidet og pengene som er lagt ned, vil være med på å legge til rette for videre arbeid, sier Ropstad.