Hopp til innhold

Kraftig tilbake, men fortsatt størst

Høyre går tilbake med 11,9 prosentpoeng i Lillesand, men er fortsatt det klart største partiet.

Høyre er største parti i Lillesand igjen. Til tross for nedgang fra forrige valg.

Valglogo

Arne Thomassen vil helst se positivt på resultatet, selv om partiet hans går kraftig tilbake.

– I Lillesand gjør vi det fjerde beste valget siden krigen, slår ordføreren fast.

Men dere går tilbake med 11,9 prosentpoeng.

– Ja, men slik regner vi ikke i Lillesand. Vi ser på hva vi trenger for å få flertall. Vi har hatt noen vanskelige saker. Dere i media har kjørt hardt på tiggeforbudet, vi er blitt kjørt for kommuneøkonomi og flytting av omsorgsplasser. Opposisjonen har herjet med oss i fire år og det har vært fire ganske krevende år, så jeg ser på dette som en seier, sier Thomassen.

Han legger til at Høyre har gått tilbake om lag seks prosentpoeng på landsbasis og at resultatet i Lillesand er blant de beste i landet.

Ap nest størst

Høyre fikk 35,5 prosents oppslutning og mister tre plasser i bystyret. Arbeiderpartiet er nest størst og går frem 6,6 prosentpoeng til 23,2 prosents oppslutning. Deretter følger KrF, Venstre og Pensjonistpartiet som alle får 9,0 prosent oppslutning. Det er likt som sist for KrF, noe frem for Venstre og kraftig fremgang for Pensjonistpartiet.

Resultater Lillesand 2015
Foto: NRK

I dialog med KrF og Frp

På valgnatten sitter Høyre og Kristelig Folkeparti i forhandlinger.

– Kristelig Folkeparti er jokeren i Lillesand og de kan velte meg. Nå tror jeg ikke de gjør det for jeg er blitt nokså tung etter hvert, sier Thomassen til latter fra dem rundt.

– Nå får vi se. Vi har god dialog i hvert fall, og vi har god dialog med Fremskrittspartiet, sier Thomassen.

Kommunesammenslåing

Før valget stilte Arne Thomassen seg positiv til å fortsette utredningene om en mulig kommunesammenslåing med Kristiansand. NRK Sørlandets valgekspert Dag Ingvar Jacobsen ser ikke bort ifra at dette kan ha kostet stemmer for ordførerens parti.

– Vi ser en litt overraskende fremgang for Pensjonistpartiet og de har kjør ganske tungt på nettopp et nei til sammenslåing. Litt vanskelig å si hvor stort utslag slike enkeltsaker gjør, men det er godt mulig denne saken har spilt inn her, sier Jacobsen.