Bombetrussel mot kjøpesenter

Amfisenteret i Mandal er evakuert etter en bombetrussel fredag kveld.

Bombetrussel

Bombetrusselen ble ringt inn ved halv sjutiden. Leilighetene over senteret er også evakuert.

Foto: Ronny Blix

– Vi fikk en telefon om at det var en bombe på Amfi-senteret som ville gå av om en halv time, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

Totalt ble politiet oppringt tre ganger. Først var det uklart hvor den påståtte bomben skulle være plassert, utover at det var i Mandal. I løpet av de neste to samtalene ble det klart at trusselen gjaldt Amfi-senteret.

Ronni Ellefsen

Ronni Ellefsen.

Foto: Ronni Blix

– Vi måtte ta en avgjørelse på hva vi skulle gjøre og valgte å evakuere senteret. Det skjedde rolig og greit, sier Klausen.

Politiet konstaterer at tiden nå har løpt ut uten at noe har skjedd. Foreløpig er heller ingen mistenkelige gjenstander funnet på senteret.

Senter og leiligheter evakuert

Flere politipatruljer gjennomsøkte kjøpesenteret, og ambulanser var på plass.

Både senteret og leilighetene på toppen av bygget ble evakuert fordi det er en sikkerhetsavstand på 400 meter.

– Vi jobber nå med å få folk ut fra leiligheter. Det tar litt tid. Det er mye eldre folk som er dårlige til beins, men vi får god hjelp av senterets ansatte, sa Ronni Ellefsen i politiet i Mandal ved 19.30-tiden.

Ca klokken åtte opphevet politiet evakueringen, og beboere, ansatte og kunder kunne returnere. Avgjøresen ble tatt etter vurderinger i samråd med bombegruppa i Oslo politidistrikt.

Amfi Mandal Evakuert

Politi og ambulanser på stedet.

Foto: Ronny Blix