Historisk pokermesterskap på Sørlandet

Om tre uker går det første lovlige Sørlandsmesterskap i poker av stabelen. Arrangøren lover store summer i potten og en stor hovedgevinst.

Poker-NM i Dublin

Norgesmesterskapet i poker har tidligere måttet arrangeres utenfor landets grenser. Her fra Poker-NM i Dublin våren 2014. Men i år blir det andre boller; om få uker går Sørlandsmesterskapet i pengespillet av stabelen i Kristiansand.

Foto: Espen Aas

Forbudet mot å spille poker med penger i potten ble historie da regjeringen i fjor opphevet forbundet.

Om få uker går Sørlandsmesterskapet av stabelen, og interessen fra spilleglade pokerentusiaster er stor.

Spiller om halvannen million

Sigurd Eskeland, Norsk Pokerforbund

Leder for Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, forteller om stor interesse og mange påmeldte til det historiske arrangementet.

Foto: Privat

– Pågangen har vært så stor, at vi nå har stengt forhåndsregistreringen. Men turneringen rommer 500 stykker, så det er fortsatt ledige plasser. Vi anbefaler folk å møte opp og registrere seg når mesterskapet starter, sier leder for Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland.

Sørlandsmesterskapet i poker går av stabelen 17. og 18. oktober.

Lederen i pokerforfundet sier det regjeringens lovendring som gjør det mulig å arrangere poker-NM for første gang, og han lover adskillige kroner i potten og en svimlende hovedgevinst.

– For å delta må du ut med 1500 kroner. Vinneren vil vinne ti tusen kroner til innkjøp til NM-turneringen som går av stabelen senere i høst, hvor hovedgevinsten er på halvannen million kroner, forteller Eskeland.

Selv om pokerspill har vært forbudt i forbudt i Norge, har likevel norgesmesterskapet vært det største i Europa, og et av de største i verden. De siste årene har turneringen blitt holdt i Dublin.

Ingen betenkeligheter med pengespill

Mesterskapet er lagt til Caledonien hotell i Kristiansand, og hotelldirektøren gleder seg til å være vertskap for et historisk arrangement.

– Dette ser vi veldig frem mot. Det er første gang vi holder et pokerarrangement på hotellet, og vi er veldig nysgjerrige på hva utfallet blir og hvor stort dette egentlig er. Det er veldig mange påmeldte, dette er noe vi virkelig ser frem til, sier hotelldirektør Frode Jansson, og forteller at dette blir et av årets største arrangementer for hotellet.

At det blir spilt om penger har han ingen innvendinger mot.

– Så lenge det er et lovlig arrangement har vi ingen betenkeligheter med å la de holde det hos oss. Vi er bare veldig glade for at mesterskapet ble lagt til Kristiansand og til Caledonien hotell, sier Jansson.