– Du må bruke tid på å finjustere smakene. Å rushe en smørkrem for eksempel, funker ikke. Du må piske den nok. Også må du bruke gode råvarer.
Det er Gea Guttu Onsruds tips til å lage en god kake.
Da ungene flyttet ut innredet familien hybelen i kjelleren til å bli et bakekjøkken. Her tilbringer 54-åringen masse tid.
Gea jobber til daglig som reiserådgiver, men de siste årene har kakebakingen tatt mer og mer tid.
Nå er hun eneste deltaker fra Sørlandet som er med i TV-programmet Bakemesterskapet på NRK.
– Jeg har så lyst til å vinne dette og har lagt lista høyt!
54-åringen fra Kristiansand er klar på hva som er drømmen med deltakelsen.
Hun synes det er stas å være en av de tolv hobbybakerne som skal konkurrere.
– Jeg har planlagt kaker med gode smaker og dekorasjoner. Å få være med på dette er et eventyr, sier hun.
Programmet hadde premiere i helga og går to dager i uka. Finalen er 29. mars.
Livets dessert
Gea kommer opprinnelig fra Koppang i Østerdalen. Der vokste hun opp med en mor og en bestemor som var gode til å bake.
– Hva betyr kaker for deg?
– Kaker er livets dessert. Jeg synes kaker er veldig godt, men spiser det ikke hver dag. Da hadde jeg trilla og så vondt vil jeg ikke meg selv, sier hun og ler.
Vil satse mer
Når NRK møter Gea er hun i gang med å bake en sjokoladekake. Det er favoritten.
54-åringen påpeker at det ikke er en hvilken som helst sjokoladekake.
– Den har både firkløverkrem, karamellsaus, krunsh av valnøtter og kremfromasj med friske bringebær. Den er nydelig!
Framover vil Gea bruke mer tid på kakebaking. Hun vil gripe sjansen til å utvikle bakekjøkkenet sitt.
– Å få være sammen med så mange flinke folk på Bakemesterskapet var en drøm.