NRK Meny
Normal

Går mot mindretallsstyre i Farsund

I Farsund går det mot at det blir et mindretallsstyre i bystyret. Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre er enige om et samarbeid. De tre partiene utgjør bare 12 av 29 representanter.

Richard Ivar Buch

Richard Ivar Buch (H) blir etter alt å dømme ordfører i Farsund kommune. (Arkivfoto)

Foto: Sigrid Tufteland / hoyre.no

Ordfører blir høyst trolig Høyres Richard Ivar Buch, mens KrF får varaordføreren i Torrey Skeibrok.

Må få støtte fra andre

Det melder Farsunds Avis.

Siden partiene har bare 12 av 29 representanter i bystyret, er de avhengige av støtte fra andre partier i enkeltsaker for å få flertall.

– Dette er et valgteknisk samarbeid, som kan søke støtte både til høyre og venstre i kommunestyret, påpeker Høyres Gunnar Fossland.

Nektet å bytte ut Salvesen

Det har blitt sådd tvil om Høyre og Frp, som sammen kunne fått flertall, ville samarbeide i Farsund, på grunn av ordførerkampen mellom Richard Ivar Buch (H) og Andreas Bjørn Salvesen (Frp).

Også Venstre har nektet å støtte Salvesen som ordfører.

Fremskrittspartiet, som ved valget ble det desidert største partiet i kommunen, trakk seg fra forhandlingene fordi partiet ikke ville bytte ut Salvesen som ordførerkandidat.

– Jeg la meg som varaordfører, i den tro at Bjørn Pedersen skulle bli Farsunds neste ordfører. Da jeg sto opp fikk jeg vite at Frp hadde trukket seg fra forhandlingene. Partiets gruppe kunne ikke godta en annen ordfører enn Andreas Bjørn Salvesen, sier Buch til lokalavisa.