NRK Meny
Normal

Vil starte kristen grunnskole på Ore

Farsund Kristne Grunnskole ønsker å leie skolelokalene på Ore etter at barneskolen ble vedtatt nedlagt.

Ore Skole

Ore skole på Vanse skal legges ned. Det ble i kveld vedtatt i Farsund kommunestyre. Vedtaket betyr at skolen legges ned fra høsten av. Foreldre har mobilisert til kamp for å beholde Ore skole, som har over 70 elever.

Foto: Lars Eie/NRK

Det skriver Lister24.no.

– Skolen har den siste tiden opplevd stabil og positiv vekst, og ønsker å legge til rette for videre vekst. Det vurderes derfor å flytte skolens drift til større lokaler. Geografisk beliggenhet har mindre betydning. I så måte vil Ore skoles lokaler være et godt alternativ for videre drift av Farsund Kristne Grunnskole.

Det skriver rektor og daglig leder, Anita Elle og leder i skolestyret, Silje Engejordet, i et brev til Farsund kommune.

Farsund Kristne Grunnskole ble startet i 2000 og har i dag 37 elever fra 1.–10 klasse. Det er 10 årsverk ved den private skolen fordelt på 17 ansatte.

Etter planen skal voksenopplæringen flytte inn i skolelokalene på Ore. Det ser ikke rektoren på som noe problem.

– Ore skole, med tilhørende fasiliteter, er satt opp for grunnskoledrift, og det bør derfor være i kommunes interesse at lokalene brukes videre til dette. Voksenopplæringen vil også bli tatt hensyn til med den plass de måtte trenge, skriver Elle i brevet.

Ore skole på Vanse skal legges ned. Det ble i kveld vedtatt i Farsund kommunestyre. Vedtaket betyr at skolen legges ned fra høsten av. Foreldre har mobilisert til kamp for å beholde Ore skole, som har over 70 elever. Og foreldrene er skuffet.