NRK Meny
Normal

Følg jaktstarten i skiskyting her!

Marte Olsbu fra Froland er kvalifisert for søndagens jaktstart i Östersund. Men hun går ut langt bak norske Tiril Eckhoff som starter først.

Direkte fra Östersund.

  • SISTE NYTT: Marte Olsbu fra Froland ble nummer 36 i verdenscuprennet i skiskyting i Östersund søndag. Hun startet jaktstarten som nummer 57. Olsbu fikk totalt 4 strafferunder og kom inn 4 minutter og 11 sekunder bak vinneren.

Marte Olsbu fra Froland ble nummer 57 på gårsdagens sprint i verdenscupen i skiskyting i Östersund.

Hun fikk tre strafferunder og var 2 minutter og 25 sekunder bak vinneren Tiril Eckhoff fra Norge.

Olsbu er inne i sin første sesong på elitelandslaget i skiskyting, men ligger noe bak de beste før søndagens jaktstart.

Skiskytter Tiril Eckhoff går først ut på jaktstarten i Östersund, men det er langt fra gitt at hun skal beholde tetplassen hele veien til mål.

Jevnt

Det er nemlig knalljevnt bak den norske jenta som tok sin første verdenscupseier i karrieren lørdag.

Det ligger an til et samlet felt med fem løpere som alle vil gjøre sitt for å vinne.

Eckhoff har 4,6 sekunders forsprang til tsjekkeren Veronika Vitkova og 7,6 til lynraske Kaisa Makarainen fra Finland. Dorothea Wierer og Darja Domratsjeva er også på skuddhold med henholdsvis 9,4 og 9,5 sekunder å ta igjen på lederen.

– Det blir jo en fight, men det er kult å gå ut først for en gangs skyld. Det har jeg aldri gjort før, så jeg får bare nyte det, sier Eckhoff til NTB.

Svært spennende

Det går mot en svært spennende konkurranse over 10 kilometer.

For Norge er også Fanny Welle-Strand Horn (24.-plass), Elise Ringen (55.-plass) og Marte Olsbu (57.-plass) kvalifisert for søndagens løp.

Raske Makarainen vant verdenscupen sammenlagt i fjor, og lørdag hadde hun klart beste langrennstid. Men en bom mer enn Eckhoff gjorde at hun ble slått.

Den norske jenta var selv mest overrasket over at hun gikk raskere enn Domratsjeva, som parkerte henne med halvannet minutt i sporet på onsdagens normaldistanse.

– Det var mye deiligere å gå i dag (lørdag) enn i det slushføret vi hadde på normalen. Det er digg å se at jeg ikke er bak Darja, sa hun.

På jaktstarten må Domratsjeva uansett slås igjen om det skal bli norsk seier for annen dag på rad.