Programleder Janne Aateigen forbereder fastelavnsboller i fredagens morgensending. Hun har konsultert de profesjonelle bakerne på Dampbageriet i Kristiansand, og fått denne oppskriften:
Fastelavnsboller
Fyll med krem, smør på sjokolade eller finn på noe annet gøy og godt.
2,5 kg. hvetemel
400 gr. farin
15 gr. kardemomme
400 gr. margarin
150 gr. gjær
1 l. helmelk.
Eventuelt 450 gr. rosiner, eventuelt sukat, sjokolade eller annet gøy!
Fastelavn er en av de bevegelige festdagene, som er avhengig av tidspunktet for påsken.
I Norge har fastelavn for lengst tapt sin opprinnelige betydning siden fastetiden ikke hører med i den protestantiske kirken. Men i katolsk tid, og fremdeles i katolske land, er fastetiden viktig. Mange steder innledes den tradisjonelt med karnevalsfeiring.
Fastelavn begynner seks uker før Palmesøndag og omfatter Fastelavnssøndag/Fleskesøndag, Blåmandag/Fleskemandag og Hvitetirsdag/Fetetirsdag/Syvmålsdag.