Hopp til innhold

Fant knivdepot på videregående skole

Ved hjelp av metalldetektor er det funnet et knivdepot i et blomsterbed på en skole i Kristiansand.

Ole Hortemo

Ole Hortemo, politistasjonssjef i Kristiansand, er i dag i formannskapet i kommunen for å orientere om den økte volden i ungdomsmiljøer.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

I dag orienterer politiet formannskapet i Kristiansand om den økte voldsbruken blant skoleungdom i Kristiansand. NRK har de siste dagene hatt flere saker om voldssituasjonen i byen.

Batonger og slåsshansker

Det var på dette møtet politistasjonssjef Ole Hortemo fortalte om funnet av et knivdepot på en av byens videregående skoler.

Hortemo forteller at politiet er bekymret for utviklingen de ser ved at ungdom blant annet bevæpner seg med kniver, slåsshansker og batonger.

– Mange unge sier at miljøet har blitt mye tøffere og at de derfor velger å bevæpne seg. Det går rykter om depoter forskjellige steder, sier Hortemo.

– Det har vært en negativ utvikling når det gjelder kriminalitet i ungdomsmiljøene. Voldsutvikling og trusler det mest alvorlige.

Han legger til at tallene ikke fanger opp arrangerte slåsskamper.

Dobbelt så mange voldssaker

– Det har vært en dobling av antallet voldssaker i Kristiansand fra i fjor til i år. Et nytt fenomen er også at bortvist ungdom gir blaffen. Det har vært 40 bøtelegginger for at folk ikke bryr seg om at de er bortvist av politiet. Det har aldri skjedd før, sier Hortemo.

Det er nå satt i gang et eget prosjekt, kalt SNU, som et forsøk på å få bukt med voldsproblemene.

– Vi har opplevd dette før og vist at vi kan snu trender. Og er det en by som kan klare å snu dette, er det Kristiansand, sier Hortemo til politikerne.

Ukentlig blir det arrangert slåsskamper mellom ungdommer i Kristiansand. Slåsskampene som blir filmet og publisert i sosiale medier bekymrer både politi og skoleledelse.

VIDEO: Her slåss to elever i en bakgård i Kristiansand. Rundt står medelever og roper og jubler. Slike videoer med avtalte slåsskamper blir spredt i sosiale medier.

null
Spiller nå
Reagerer på dette synet 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,1 kr
Dyrest kl. 19 2,53 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 4,8 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mai 2023 – mai 2024
    + 5,4 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %