Espen Hoff om Start-kutt: – Bare trist

På spansk jord fikk Start-spillerne vite om de dramatiske kuttene i klubbens 2015-budsjett. Første reaksjon er tristhet.

Espen Hoff om Starts økonomiske problemer

Spillernes representant, Espen Hoff, fikk i kveld beskjed om at Start må kutte minst åtte millioner kroner i årets budsjett.

Ifølge klubbledelsen vil det bety nedbemanning både i administrasjonen og i spillergruppa.

– Første reaksjon er at det er trist. Det går ut over mange spillere, men også veldig mange andre i og rundt klubben. Potensielt er det folk som må forlate oss, og det er kjedelig, sier Hoff.

Kutt i lønn og spillerstall

Spillerne i Start er for tiden på La Manga i Spania på treningssamling før årets sesong. De fikk mandag kveld en kort orientering om den vanskelige økonomien i klubben, forteller Hoff.

Alle ansatte i klubben utfordres til å være med på et kollektivt lønnskutt.

– Har dere spillere snakket om muligheter for lønnskutt for å bidra?

– Vi har blitt presentert hvordan situasjonen er og mulige konsekvenser av det. Men foreløpig har vi ikke diskutert mulige løsninger, sier Hoff.

Tror du det er villighet i spillergruppa til å bidra?

– Det er vanskelig å si. Vi har ikke hatt noen åpen diskusjon om det internt i gruppa ennå. Det kommer nok – så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Hoff.

Han mener Start har ei forståelsesfull spillergruppe og håper at de skal finne løsninger.

– Jeg håper og tror at det skal gå rette veien, sier Hoff.

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i Start sier inntektene har falt kraftig blant annet på grunn av et knalltøft sponsormarked.

Espen Hoff intervju La Manga

Espen Hoff er nå på La Manga med Start.

Foto: Sebastian Nordli / NRK