Endelig avgjørelse tatt: Åmli-skole består frem til 2020

Hele Åmli videregående skole var tilstede da den endelige avgjørelsen om å beholde skolen ble tatt i Fylkestinget tirsdag.

Åmli-elever i fylkestingen i Aust-Agder

Nesten alle de 75 elevene ved den videregående skolen i Åmli hadde møtt opp i fylkestinget tirsdag.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Fylkestinget i Aust-Agder vedtok tirsdag at den videregående skolen i Åmli skal opprettholdes frem til det står klar en ny skole i Tvedestrand, antakelig i 2020.

Halvor Vaaje er talsmann for elevene ved Åmli videregående skole. Han var fornøyd med Fylkestingets avgjørelse, selv om han gjerne skulle beholdt skolen lenger frem i tid.

– Vi gir oss ikke vi

– Jeg snakker på vegne av elevene når jeg sier vi er fornøyd med vedtaket om å opprettholde skolen til 2020. Vi kom godt ut av det, og alt i alt så er vi fornøyd i dag.

Ordfører Reidar Saga, elev Halvor Vaaje, rektor Line Marie Poppe

Åmli-ordfører Reidar Saga, elev Halvor Vaaje og rektor Line Marie Poppe.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Hvordan blir det å være ved skolen når den styrer mot en avvikling?

– Nei, vi må jo prøve å nyte tida. Både vi og politikerne har gjort en god jobb for å opprettholde skolen nå i første omgang, og vi sikter selvfølgelig mot å opprettholde den videre. Vi gir oss ikke vi.

Skolen i Åmli er en del av Tvedestrand og Åmli videregående skole. Når den nye skolen i 2020 blir ferdigstilt er Vaaje opptatt av at det faglige tilbudet må være like godt som dagens.

– Spørsmålet er om vi får like gode muligheter, og om de oppfyller våre krav til idrett og friluftsliv. Det tviler jeg på. Men så lenge de ordner en fin skole som tilfredsstiller våre krav så er det selvfølgelig greit, sier han og legger til:

– Men det er jo langt frem i tid.

Vil på sikt bety nedleggelse

Rektor ved Åmli videregående skole, Line Marie Poppe, var fornøyd med politikernes avgjørelse om å beholde skolen i fem år til. Hun vil nå holde fokus på veien videre.

– Det var godt med en endelig avklaring. Nå kan vi fokusere videre på det faglige tilbudet, samt det sosiale som elevene er så fornøyde med. Det er tydelig at folk er levende interessert i saken. Folk føler dette som å være del av en familie.

Ordfører i Åmli, Reidar Saga, var også fornøyd med utfallet. Likevel medgir han at beslutningen tross alt sikter mot en fremtidig nedleggelse av skolen.

– Det er jo et nedleggingsvedtak, men det vil bli nå bli en litt mer styrt avvikling, sier Saga.

Han legger til at han, til tross for et mulig nedleggingsvedtak, er fornøyd med avgjørelsen på Fylkestinget.

– Jeg er i grunn fornøyd politikernes avgjørelse hittil. Da føler jeg meg trygg på at elevene som går på skolen i dag får lov til å avslutte med stil.