Hektisk møtevirksomhet om Åmli-skole

Skjebnen til den videregående skolen i Åmli besegler mandag ettermiddag. Da møtes Fremskrittspartiets ledelse i Aust-Agder for å vurdere tilbudene fra de to blokkene i fylkestinget.

Jon Olav Strand og Knut Austad

Sps Knut A. Austad (t.v.) brøt ut av posisjonen med blant andre fylkesvaraordfører Jon-Olav Strand. Nå er Frp kommet på vippen.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Åmli videregående skole

Skjebnen til den videregående skolen i Åmli kan bli avgjort kommende uke.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Eyolf Bakke

Eyolf Bakke.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Frp er kommet på vippen etter at Senterpartiet torsdag brøt ut av posisjonen og vil stemme for at skolen i Åmli opprettholdes når fylkestinget møtes tirsdag.

Høyre, KrF, V og PP vil legge ned skolen, siden Stortinget ikke vil betale for en landslinje i sandvolleyball i Åmli.

Frp fristes

Gruppeleder Eyolf Bakke (Frp) forteller at posisjonspartiene i løpet av helga har presentert en budsjettskisse for å få Frp til å stemme for deres forslag.

Søndag kveld skal Frp så møte representanter for Ap og SV for å høre hva de har å tilby. Disse partiene vil opprettholde avdelingen i Åmli.

– Det er umulig å si hva vi ender på. Nå får vi høre hva som tilbys i kveld, så skal vi møtes mandag ettermiddag og ta en beslutning, sier Bakke.

– Det er nytt for oss å være på vippen. Dette er en viktig sak, så vi skal også ha med oss fylkesledelsen med partileder Anders Kylland i spissen, forteller Bakke.

Frp har hittil primært gått for at skolen i Åmli skal opprettholdes til den nye videregående skolen i Tvedestrand står klar, antakelig i 2020, kanskje litt tidligere.

Forhandler

Men primærforslaget til Frp vil ventelig falle i fylkestinget tirsdag. Dermed må Frp stemme for et av de andre partienes forslag, og velge mellom å legge ned skolen eller opprettholde den permanent.

NRK kjenner ikke til hva de andre partiene nå frister Frp med.

Men det er grunn til å tro at det er mer penger til vei og økt satsing på mobil-/nettdekning i distriktene. Dette er nemlig punkter som er viktig for Frp.

Elever og lærere fortviler over at den videregående skolen etter all sannsynlighet legges ned fordi den ikke får landslinje for sandvolleyball.
Created by InfoDispatcher