CB rammes av Hansa-kutt

Opp mot ti ansatte på CB i Kristiansand vil miste jobben på grunn av endringer på Hansa-anleggene i Bergen, Kristiansand og Sarpsborg.

Video Tapper CB på boks i Kristiansand

CB har tappet egne øltyper på flasker i generasjoner. I 2012 startet de også å tappe på boks.

Foto: NRK

55 Hansa-ansatte i Bergen mister jobben når bryggeriet slutter med utkjøring av varer til butikker fra april neste år.

50 av dem som mister jobben er knyttet til distribusjon. I tillegg forsvinner fem årsverk ved tapperiet, melder Vest 24.

Lageransatte blir rammet

Ifølge avisen blir også Hansa-eide Christianssands Bryggeri og Hansas anlegg i Sarpsborg rammet av endringene i selskapet.

Administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg sier til NRK at CB i Kristiansand er den avdelingen som blir minst rammet i denne omgang, siden de blant annet hadde en større omorganisering i 2012.

– Opp mot ti ansatte på CB i Kristiansand vil miste jobbene sine. Dette gjelder hovedsakelig ansatte på lageret, sier Midtgaard.

Han forklarer at det er Tine som henter varer på bryggeriet og leverer til butikkene, og at det er andre endringer ved driften som gjør at de må kutte ved det tradisjonsrike bryggeriet i Setesdalsveien i Kristiansand.

– Når det hentes varer på CB skal det nå hentes paller, og CB-ansatte skal ikke lenger plukke varer, sier han.

Mistanke om press

Det var sterke reaksjoner da det ble kjent at Norgesgruppen skulle ta over distribusjonskjøringen til Hansa Borg og Ringnes. Forbrukerrådet klaget saken inn for Konkurransetilsynet, med mistanke om at Norgesgruppen brukte utilbørlig makt for å presse gjennom overtakelsen.

Tilsynet fant imidlertid ikke grunnlag for at det hadde forekommet utilbørlig press.