– Trist for Grimstad hvis øl-produksjon flyttes

Ølentusiast Per Inge Haavik fra Grimstad, mener det er trist for Grimstad at Nøgne Ø trolig flytter deler av ølproduksjonen til CB i Kristiansand.

Per Inge Haavik

Å brygge Nøgne Ø i Kristiansand, er trist for Grimstad.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen

Grimstad-bryggeriet vil trolig brygge flere av de mest solgte ølsortene sine ved CB sitt anlegg i Kristiansand. Årsaken er sprengt produksjonskapasitet i lokalene i Grimstad.

– Visste det ville skje

Håvik var en av kritikerne til da Hansa Borg kjøpte aksjemajoriteten i Nøgne Ø før jul. Han fryktet da at oppkjøpet ville ramme mangfoldet og de «smalere» ølsortene.

– Faren er at økonomien blir satt mer på agendaen, at de vil kutte ut øltyper som ikke selger så godt. Da blir det et smalere spekter av spennende smaker, sa Haavik til NRK da.

Ølbryggere

Trist for Grimstad hvis deler av ølproduksjonen flyttes bor mener Per Inge Haavik.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Ølkjenneren som også selger utstyr til hjemmebryggere, er ikke overrasket over at bryggeriet nå ønsker å produsere butikkøl i Kristiansand.

– Det ligger i kortene at Hansa Borg ønsker å utnytte ledig kapasitet på CB i Kristiansand, når Nøgne Ø i samme konsern har sprengt produksjonen i Grimstad.

Vegard Helland

Styremedlem Vegard Helland i 'Venner av Nøgne Ø' mener det er hyggelig at bryggeriet ekspanderer.

Foto: Privat

Håvik tror ikke produksjonsstedet er det som avgjør kvaliteten på ølet, men sier det er trist for ølbyen Grimstad, hvis deler av produksjonen blir flyttet til Kristiansand.

– Hyggelig nyhet

Nøgne Ø har også en egen venneforening som opprinnelig ble startet av entusiaster i Kristiansand. Styremedlem Vegard Helland mener det er gledelig at bryggeriet er blitt så populært at det trolig trenger hjelp fra Kristiansand.

– Det er ikke avgjørende hvor ølet brygges, bare råvarene og håndverket fortsatt er av høyeste kvalitet, mener Helland.

Han sier miljøet følger spent på utviklingen i Nøgne Ø, og velger å tror på forsikringene om at bryggeriet ikke skal slutte å utvikle nye og spennende ølsorter.

– Mister de særpreget og kvaliteten, er det ikke noe mer Nøgne Ø, mener Helland.