Hopp til innhold

Batteriet til e-sigaretten eksploderte: – Jeg så flammer kom ut av lomma

Plutselig sto buksa til Tom Oskar Olsen (40) i brann. Batteriene lå løse i lomma, og var ikke i bruk.

forbrent av el-røyk

Slik ser beinet ut etter den kraftige forbrenninga.

Foto: Privat

– Jeg sto på jobb og laget kaffe, da jeg plutselig så flammer kom ut av lomma. Kollegene mine fikk revet buksa av meg, forteller Olsen.

I lomma hadde han som vanlig to ekstrabatterier til damperen sin. Den samme typen han har brukt i flere år. Plutselig eksploderte det ene, tilsynelatende helt ut av det blå.

– Jeg mangler hud nesten fra lysken og ned til fotbladet. Kollegene mine fikk henta frosne grønnsaker og fiskekaker fra fryseren som de la på beinet.

El-røyk-batteri eksplodert

Olsen har fått andre- og tredjegrads forbrenning over hele beinet. Torsdag skal han opereres ved Stavanger Universitetssjukehus.

Foto: Privat

40-åringen fra Vennesla har pådradd seg andre- og tredjegradsforbrenning over det meste av beinet.

Torsdag skal han opereres ved Stavanger Universitetssjukehus.

– Jeg vet ikke om de skal transplantere hud, eller operere vekk brent kjøtt, sier Olsen.

Tom Oskar Olsen

Tom Oskar Olsen har brukt e-sigarett i drøyt tre år.

Foto: Privat

LG: – Det er svært trist

Tidligere har det vært meldt om en mann i USA som fikk blåst ut flere tenner da el-sigaretten eksploderte. Også i Finland fikk en mann øyeskader da det samme skjedde.

Batteriene Olsen hadde i lomma er av typen LG HG2 18650, og er kjøpt hos en norsk forhandler Olsen har handlet hos i alle år.

Produsenten LG Electronics svarer i en e-post til NRK:

«Det er svært trist at en person har blitt skadet på denne måten, og vi ser svært alvorlig på dette. Dette er ikke et kjent problem for oss og siden vi ikke vet nok om hva som har skjedd kommer vi til å prioritere å utrede dette omgående. Vi er interesserte i å komme i kontakt med vedkommende som er rammet for å finne ut hva som faktisk har skjedd. Vi vil så kunne vurdere eventuelle tiltak.»

Batteri

Batteriet som eksploderte var av typen LG HG2 18650 3000mAh 20A.

Nøkkelknippe i lomma

– Jeg trodde det skulle være trygt og greit å slutte å røyke, sier Olsen, som er klar på at han ikke kommer til å bruke denne type batteri i fremtiden.

Olsen hadde også et nøkkelknippe i lomma, og har blitt fortalt at det kan ha skjedd en reaksjon dersom metall kommer mellom batteriene, og tror selv det kan være årsaken.

Eksploderte batterier

Batteriene eksploderte da de lå løse i lomma.

Foto: Privat
brannskada bein

Torsdag skal Olsen opereres ved Stavanger Universitetssjukehus.

Foto: Privat

NRK skrev først at batteriet var av typen LG HB4 18650, men har fått opplyst i ettertid at det var LG HG2 18650. Ifølge produsenten er det i praksis samme slag.