– Problemene i oljerelaterte virksomheter slår nå for fullt inn

Med henholdsvis 4,2 prosent (Aust-Agder) og 3,7 prosent (Vest-Agder) topper Sørlandet NAVs arbeidsledighetsstatistikk for august.

Arbeidsledighet og Nav

Det er 5844 arbeidsledige i de to Agder-fylkene.

Foto: Tore Meek / SCANPIX

– Problemene i oljerelaterte virksomheter slår nå for fullt inn i våre ledighetstall. Vi har landets nest høyeste ledighet med 3,7 prosent, sier avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund, om tallene.

Høyeste arbeidsledighet i landet finner man i Aust-Agder hvor 4,2 prosent av arbeidsstokken er uten arbeid.

Det er store variasjoner i fylket.

Les også:

Høyeste ledighet i Froland

Bygland kommune har lavest ledighet i fylket med 1 prosent. Deretter følger Bykle med 1,2 prosent, Valle med 1,5 og Iveland med 1,9 prosent. Froland kommune har høyest ledighet i fylket med 5,1 prosent. Deretter følger Arendal med 5 prosent og Grimstad med 4,6 prosent.

NAV-direktør i Aust-Agder, Hilde Høynes, håper effekten av veibyggingen langs E18 mellom Arendal og Tvedestrand vil gi arbeid til folk både på kort sikt og på lang sikt.

– Vi har mye arbeidskraft å tilby når arbeidet starter opp. Når veien står ferdig, vil den indirekte åpne for flere arbeidsplasser, gjennom raskere transport mellom byene, sier Hilde Høynes.

Les også:

Ingeniører mister jobben

I Vest-Agder er det gruppen med ingeniører og IKT-arbeidere som har størst vekst i arbeidsledighet.

– Sammenliknet med for ett år siden er ledigheten i denne gruppen mer enn fordoblet, forteller avdelingsdirektør i NAV Vest-Agder, Per Lund.

I fylket er det for øyeblikket høyest ledighet i Flekkefjord og Songdalen begge med 4,4 prosent ledighet. Så følger Kristiansand med 4,2 prosent og Søgne med 3,8 prosent ledighet.

Lavest ledighet i august 2015 finner vi i Sirdal med kun 0,8 prosent ledighet. Så kommer Åseral med 2,1 prosent og Audnedal med 1,9 prosent ledighet.

På landsbasis er arbeidsledigheten nå på 3,1 prosent av arbeidsstyrken, viser NAV-tallene.

Tallene er langt lavere enn det SSB meldte onsdag. Nav tallene som ble publisert fredag viser at det ble 1000 flere arbeidsledige i Norge i august.