– Vinterferien har overgått alle forventninger

Strålende sol, gode solforhold og mye liv har preget skisentrene i vinterferien. På Bortelid skisenter går det mot ny rekord.

bortelid vinterferien 2018

På Bortelid går det mot ny omsetningsrekord for sesongen.

Foto: Trond Egil Åknes

– Vi har hatt rundt 1000 mennesker innom hver dag, med optimale forhold i både bakke og løyper. Vi har en magefølelse om en rekordsesong på Bortelid, sier daglig leder Lasse Liestøl.

Den nåværende rekorden ble satt i 2015/2016-sesongen, med 5,8 millioner kroner i omsetning.

hovden vinterferien 2018

På Hovden kan det være aktuelt å forlenge sesongen.

Foto: Hovden Alpinsenter

Kan utvide sesongen

– Nå har vi et lite forsprang sammenlignet med sesongen for to år siden. Det har vært mer besøk, bedre stemning og bedre føre enn forventet, sier Liestøl.

Vinterferie og Hovden er en selvsagt kombinasjon for mange, og med en kuldebølge på vei åpner daglig leder Sture Christian Bodahl-Pilegård for å holde åpent lengre enn vanlig.

– Vi stenger 1. mai offisielt, men nå har det vist seg at vi har kunnet holde åpent lengre før, og det tror jeg vi får til i år og. I så fall blir det åpent de påfølgende helgene i mai, sier han.

På Hovden skisenter har over 2000 mennesker vært innom hver dag hele vinterferien, noe som er litt mer enn vanlig i vinterferien.

sirdal vinterferien 2018

Sirdal opplever økende besøk fra Sørlandet.

Foto: Sirdal skisenter

– Fantastisk for løypene

– Det er nok mange som har tatt seg en ekstra dag hos oss siden forholdene har vært så gode. Helgene fremover kommer til å være typiske skihelger, og kuldeperioden er fantastisk for løypene, sier Bodahl-Pilegård.

Sirdal skisenter har naturligvis flest besøkende fra Rogaland, men opplever økt pågang fra begge Agder-fylkene.

– Vi har hatt 3–600 mennesker i trekket hver dag, så det har vært en god uke for oss. Hovedvinterferien for oss er den i Rogaland, men det har blitt en bra vekst av folk fra Sørlandet også, sier daglig leder Tarjei Sporastøyl.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Her trenger du ikke betale for tøy

Her trenger du ikke betale for tøy