Hopp til innhold

– Må være villige til å ta en dårligere jobb

NAV-direktøren sier de mange som mister jobben i oljeservicebransjen på Sørlandet må være villige til å flytte på seg og til å ta en mindre attraktiv jobb enn de kom fra.

MHWirth i Korsvik

MHWirth kutter 350 stillinger i Kristiansand og mange av dem som mister jobben må regne med å flytte for å få relevant jobb, mener NAV-direktør.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

I går kom beskjeden om at oljeserviceselskapet MHWirth kutter 350 stillinger i Kristiansand. 150 faste sies opp, i tillegg avsluttes samarbeidet med 200 konsulenter i Kristiansand.

Elisabeth Blørstad

NAV-direktør Elisabeth Blørstad i Vest-Agder.

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Fylkesdirektør i NAV Vest-Agder, Elisabeth Blørstad, understreker at det er en krevende situasjon for dem som opplever å miste jobben, men at kompetansen folk i bransjen har fortsatt er etterspurt.

Må være villig til å flytte

– Dette er ikke en døende bransje på noen måte, men vi opplever en endring. Man må tenke mer mobilt. Det kan være man må flytte på seg, det er ikke sikkert jobben man ønsker seg finnes rett utenfor døra.

– Det kan også være man for en periode må ta en jobb som ikke er like attraktiv som den man har hatt. Det er alltid lettere å være søker til en jobb dersom man kommer fra en jobb, sier Blørstad.

– Kom i gang!

Blørstad sier det aller viktigste for folk som mister jobben er å komme i gang med jobbsøking raskt.

Hun sier hun forstår fortvilelsen hos den enkelte når man faktisk står med oppsigelsen i hånda.

– Min store oppfordring er å komme seg over i et offensivt modus med tanke på at man vil komme seg ut i jobb igjen og vil bruke den arbeidskraften man har. Det er viktig både for seg selv og for familien.

– Sett fram krav om dagpenger elektronisk, legg ut CV på nav.no og registrer deg som arbeidssøker. Mange tusen arbeidsgivere er hver dag inne på nav.no for å se etter kompetent arbeidskraft til sine bedrifter.

– Bruk også nettverket du er en del av for å skaffe deg en jobb, sier Blørstad.