NRK Meny
Normal

– På høy tid at sulfidutslippene blir ryddet opp i

– Det er på høy tid at tungmetallutslippene i Kaldveldfjorden i Lillesand blir ryddet opp i, mener ordfører, Arne Thomassen.

Lillesandsordfører Arne Thomassen (H) krever strakstiltak etter at NRK i går fortalte om tungmetallsutslippene i Kaldvellfjorden. Thomassen ber nå vegvesenet og Fylkesmannen i Aust-Agder om å ta miljøkonsekvensene på alvor.

SE VIDEO: Lillesandsordfører Arne Thomassen sier håndteringen av den sulfidholdige steinen har bekymret politikere i Lillesand i lang tid. Norsk Institutt for Vannforskning mener miljøkonsekvensene vil prege Kaldvellfjorden i flere hundre år. Nå krever Thomassen at vegvesenet rydder opp.

NRK fortalte i går om Statens vegvesen som får kraftig kritikk for måten de sulfidholdige steinmassene har blitt deponert på under byggingen av den nye E18 gjennom Aust-Agder.

LES: – Fjorden kan være ødelagt i flere hundre år

Krever opprydning

Seniorforsker i Niva, Atle Hindar, mener utslippene vil prege Kaldvellfjorden i Lillesand i flere hundre år. Samtidig krever blåskjelldyrkere erstatning.

Arne Thomassen krever nå at Statens vegvesen rydder opp.

– Det er jo dette vi har fryktet aller mest fra Lillesand kommune. Både administrasjon, politikere og innbyggere har vært livredde for håndteringen av denne sulfidholdige steinen, sier Lillesandsordføreren.

Skylder på vegvesenet

– Vegvesenet har det hele og fulle ansvaret her, og det er fylkesmannen som gir utslippstillatelse og følger opp det. Jeg forventer at de kjører det samme strenge regimet som de gjøre overfor private entreprenører og utbyggere, sier Thomassen.

Statens vegvesen skriver i en e-post til NRK at de forholder seg til fylkesmannens utslippstillatelse og at de vil forbedre verdiene ved blant annet asfaltering.

NETT-TV: – Fjorden kan være ødelagt i flire hundre år

Statens vegvesen får kraftig kritikk for tungmetallutslippene i Lillesand etter E18-utbyggingen. Norsk Institutt for Vannforskning mener miljøkonsekvensene vil prege fjorden i flere hundre år. En blåskjelldyrker i fjorden krever nå erstatning fra Vegvesenet.

– Vil prege fjorden i mange år