NRK Meny
Normal

– Heller Mexico enn Mandal

Når han skal lage sin musikk inspireres han best i Mexico. For platedebutant Robert Vendetta fra Mandal gjør tingene på sin egen måte.

– I ei bok fant jeg navnet «Vendetta del Disco», og etter å ha tenkt i fem sekunder bestemte jeg meg for å kalle meg «Vendetta», sier Robert August Koestøl Pedersen.

Robert Vendetta fra Mandal med debutplate.

Han har et noe uvanlige artistnavnet som er funnet på selv. Han heter egentlig ikke «Vendetta» til etternavn, men Pedersen. Skjønt som 14-åring begynte han å opptre under navnet «Robbie Starbus».

I 2005 flyttet han til Oslo for å gå på musikkhøyskole. Da fant han ut at han burde finne seg et nytt artistnavn.

Bandmusiker siden guttedagene

– I ei bok fant jeg navnet «Vendetta del Disco», og etter å ha tenkt i fem sekunder bestemte jeg meg for å kalle meg «Vendetta», forklarer bassist, vokalist og låtskriver Robert August Koestøl Pedersen, som har spilt i band sammenhengende siden han var 14 år.

Nå livnærer han seg som musiker i Oslo. Der driver han eget studio, mellom spillejobber med andre artister. I tillegg har han også funnet tid til å gjøre ferdig sitt første fulle album. Godt hjulpet av produsent Elliot James i England.

Kjente artister

– Elliot har i sitt studio huset blant andre Adele, Tom Jones og Depeche Mode. Så det var utrolig stort for meg å få jobbe med ham, forteller Robert, som skryter av at den britiske stjerneprodusenten har skapt et stort lydbilde av ganske få instrumenter.

Og i tillegg gitt plata en særpreget og flott trommelyd. Selv spiller Robert tangenter, i tillegg til å beherske bass og vokal.

Inspirert i Mexico

Tekstene hans er på engelsk, og debutalbumet har han kalt ”Miss Martinez”. Inspirasjonen kommer nemlig best når han er borte fra hverdagen i Norge.

– Jeg har vært veldig mye i Mexico, og der har jeg også skrevet veldig mye til plata, forklarer debutanten som allerede som liten foretrakk engelske sanger.

– Som elleveåring skulle jeg på audition på barneteateret og husker at de ba meg synge en barnesang, men jeg kunne jo bare Elvis-sanger, flirer artisten fra Mandal.

– Lydbildet framstår som interessant, mener anmelder Nyvoll.

Fint bekjentskap

Anmelder Øyvind Nyvoll mener at Robert Vendetta sin musikk har fokus på harmonisk forløp med sterke koblinger tilbake til 70-tallsestetikk. Dette gjelder både i produksjon og låtskriving.

Øyvind Nyvoll

– Lydbildet framstår som interessant, mener anmelder Nyvoll.

Foto: Janne Aateigen / NRK


-Lydbildet har mange lag og fremstår som organisk og interessant, sier Nyvoll.


– Vokalen balanserer godt lydbildet og binder det hele sammen. Fint bekjentskap, konkluderer Øyvind Nyvoll og belønner albumet "Miss Martinez" med åtte av ti oppnåelige poeng.