- Helt tull at alle skal få like mye spilletid

Risør Fotballklubb går lengre enn de fleste i et forsøk på å holde ungdommen i idretten. De har innført nye regler som gjør at alle ungdommer opp til og med 15 år skal få like mye spilletid. Men enkelte frykter for talentene i klubben.

Risør Fotballklubb går lengre enn de fleste i et forsøk på å holde ungdommen i idretten. De har innført nye regler som gjør at alle ungdommer opp til og med 15 år skal få like mye spilletid.

NETT-TV: Risør Fotballklubb har innført nye regler der alle ungdommene skal få like mye spilletid, uavhengig av ferdigheter og prestasjoner.

Bjørn Rostad

Bjørn Rostad, far og trener i Risør FK, er ikke like begeistret for det nye prinsippet.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Christian Axelsen, leder Risør FK

Christian Axelsen, leder i Risør Fotballklubb, mener det er viktig å bevare stempelet som en breddeklubb.

Foto: Odd Rømteland / NRK

På Gutter 15 i Risør Fotballklubb varierer både størrelse og ferdigheter, men det skal ikke ha noe å si for hvor mye guttene får spille under kamp.

– Helt tull

Men ikke alle er like begeistret for prinsippet og frykter det kan gå utover talentene i klubben.

– I enkelte tilfeller må man kunne få lov å toppe lagene. Det er feil å si at alle ungdommer opp til 15 år skal ha lik spilletid. Det blir helt tull og det går helt klart utover talentene, sier Bjørn Rostad, som er far og trener i Risør Fotballklubb.

– Viktig at alle blir sett

Lederen i klubben er ikke enig og mener fokuset må være på det sosiale og ikke kun på prestasjoner.

– Først og fremst handler det om at vi ønsker å se hvert enkelt individ. I Risør Fotballklubb ønsker vi at flest mulig skal være med og at de er med lengst mulig. Vi er en breddeklubb. Det skal være lov å være god, men det er viktig at alle spillerne blir sett, sier leder i Risør FK, Christian Axelsen.

Les også: Barn får penger for å score
Les også: Slik blir barna best i fotball

Bør være på trening for å få spille kamp

Han får også støtte fra toppscorer på Gutter 13-laget, Jonathan Kjørholt.

– Ja, det er greit det. Det er viktig at alle får lov til å spille. Men jeg synes de som får spille kamp også må være med på trening, mener han.

Rostad mener det er vanskelig å skille mellom de spillerne som møter opp på trening og de som ikke gjør det.

– Dette går selvfølgelig utover enkelte spillere. De som legge sjelen sin i fotballen og som kanskje trener hver dag, blir sittende på sidelinjen og får spille like mye som andre, sier han.