NRK Meny
Normal

I dag er det nasjonal koftedag

Den 10. april heter fra og med i år «nasjonal koftedag» det har en samisk ungdomsorganisasjon bestemt. Det er første gang en slik dag blir arrangert.

Noereh landsmøte

Bildet er tatt fra årets Noereh landsmøte. Her kan du se flere forskjellige kofter fra forskjellige plasser i Sápmi.

Foto: Marita Kristin Eilertsen

Samisk organisasjon Noereh (som betyr ungdom på sørsamisk) oppfordrer alle over hele verden å hive på seg kofta torsdag 10. april for da arrangeres nasjonal koftedag for aller første gang.

Den samiske organisasjonen ønsker at DU skal være med å hedre den samiske bekledningen og oppfordrer alle til å legge ut bilder på Instagram med emneknaggene #gápptebiejvve.

10. april tar folk over hele landet på seg kofta

Vinn festivalpass

Noereh vil premiere to koftekledde med festivalplass til «Riddu Riđđu» og «Ijahis idja». Men for å være med i trekningen så må du huske å hashtage bildene dine med emneknaggene #riddu og #ijahisidja.

Gápptebiejvve - Nasjonal koftedag

Hvis du ikke eier eller har tilgang til kofte, ikke bekymre deg! Hiv på deg noe samisk inspirerte klær eller koftetilbehør som for eksempel samisk design klær, skallebånd, tørkle, søljer, belte osv. Eller hvis du er en racer med nål og tråd så har du enda 2 dager på deg, så hiv deg forran symaskinen og trø i vei!

Máttuid árbi - musikkvideo om hele landets samsiske kofter.

Se musikkvideoen "Máttuid árbi" for å få en glimt av nesten alle koftene som finnes i Sápmi.