NRK Meny
Normal

Over 60.000 elever får ikke undervisning

I løpet av torsdag denne uken vil enda flere lærere være i streik, hvis KS og Utdanningsforbundet ikke er blitt enige. Streiken går utover elevenes undervisning, sier rektor ved Heggen videregående skole.

Lærerstreiken 2014

Torsdag vil enda flere lærere streike, og da er nærmere 8000 i streik.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Utdanningsforbundet og Kommunens sentralforbund (KS) er ikke blitt enig om arbiedstidsordninger for lærerne, derfor fortsetter streiken som vil ramme over 64.000 elever over hele landet.

-Streiken rammer elevene

Rektor ved Heggen videregående skole i Harstad, Ole-Martin LInaker sier at streiken rammer elevene i grunn- og videregående skole.

-Vi har nå 35 av 60 lærere i streik, og jeg frykter at enda flere lærere taes med i streiken. Det blir en uheldig skolestart for oss, vi vil dele ut skolebøker og onsdag eller torsdag vil elevene bli permitert, sier Linaker.

Håper på løsning

Jens Edvind Nilsen Broderstad
Foto: Provea

Jens Edvind Nilsen Broderstad går i andre klasse ved Heggen videregående skole i Harstad i Troms. Han har aldri opplevd en slik skolestart og håper nå at lærerstreiken tar slutt.

-Nå er det bare å stille opp på skolen i morgen, få lærebøkene og selv begynne å lese så lenge streiken varer, sier Nilsen Broderstad. Det hadde vært lettere å lære hvis man hadde fått opplæringa på klasserommet, men man må gjøre det beste ut av situasjonen som har oppstått. Jeg skjønner lærernes situasjon.

Flexitid hovedårsak til streiken

Lærerstreiken som nå er igang skyldes mest om at KS og Utdanningsforbundet ikke enes om flexitid for lærere. KS mener at lærerne skal være fysisk på skolen 7,5 time pr. dag, men dette er ikke Utdanningsforbundet enig om.

Utdanningsforbundet mener at hvis man pålegger flere arbeidsoppgaver for lærerne, så vil dette gå utover undervisninga for elevene.