Geir Tommy gjør come-back

Tidligere politisk rådgiver for Aili Keskitalo, Geir Tommy Pedersen (45), gjør come-back i politikken og topper NSR lista i Gáisi valgkrets til høstens sametingsvalg.

Aili Keskitalo og Geir Tommy Pedersen
Foto: Eilif Aslaksen

Pedersen er opprinnelig fra Kåfjord i Troms, men er nå bosatt i Tromsø og jobber som selvstendig næringsdrivende. Selv er han meget fornøyd med lista.

– Vi har både veteraner og nykommere på lista, unge folk og god spredning i kompetanse, sier Pedersen.

Politisk erfaring

Han har vært med på å starte den samiske ungdomsorganisasjonen Gaivuona Samenuorat som ble opphavet til festivalen Riddu Riððu.

Pedersen har også vært leder i NSR og sittet tre perioder på Sametinget for NSR.

Etter forrige valg i 2005 ble han oppnevnt som rådgiver i Sametinget, og gikk av sammen med sametingsrådet høsten 2007. Han har, som leder av Sámiráðði / Samerådet, vært representant i Arktisk Råd. Han er nå medlem av Sámiráðði/ Samerådet.

Skum på andre plass

Nummer to på lista er senjakvinnen Randi Skum (42) som har sittet i Sametinget siden 1997. I perioden 2001-2007 var hun medlem i sametignsrådet. Hun er reineier med juridisk utdanning.

Lærer Rolf Johansen (55) fra Lyngen er nominert på trejde plass. Han er et ubeskrevet blad i samepolitisk sammenheng, men har lenge vært engasjert kommunepolitikken i Lyngen.

Her er lista:

 1. Geir Tommy Pedersen, Tromsø
 2. Randi Skum, Lenvik
 3. Rolf Johansen, Lyngen
 4. Cecilie Grape, Kåfjord
 5. Nils Djupen, Tromsø
 6. Synnøve Angell, Tromsø
 7. Martin Rimpi, Tromsø
 8. Judith Jensen, Tromsø
 9. Åge Tobiassen, Tranøy
 10. Marit Myrvoll, Tromsø
 11. Lars Nilsen, Kåfjord
 12. Anne Dalheim, Storfjord