Hopp til innhold

Skilting på tre språk

I løpet av våren skal regjeringens forslag om kvensk og samiske navn på Kongeriket Norge vedtas i Stortinget og det åpner for skilting på tre språk.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet legger i proposisjonen fram forslag til vedtak av offisielle navn på Kongeriket Norge på nordsamisk, lulesamisk, sørsamisk og kvensk.

Korte nyheter

 • Eai vuorut tuneallabargguid E45 Silisávžžis

  Les på norsk:

  Ikte meannuduvvui 2025-2036 Nationála fievrridanplána.
  Pasientfokus evttohii vuoruhit tunealla Silisávžžis geainnus E45 nu ahte bargu álggášii jo 2025 giđa. Stuorradiggi ii mieđihan dasa.

  Pasientfokus stuoradiggeáirras Irene Ojala lea beahtahallan go su evttohus hilgojuvvui. Muhto son ii vuollán. Dan čállá Ojala Facebook čállosis.

  Ráđđehus ovddidii fievrridanplána duvle. Dalle čielggai ahte sáhttá leat vejolaš álggahit tuneallaprošeavtta vuosttaš guđa jagi áigodagas.

  Tuneallabargguid regulerenplána lea mearriduvvon ja prošeakta lea rehkenaston máksit 1,7 miljárdda ruvnno.

  Kløfta på E45 i Alta er en fryktet veistrekning både sommer og vinter
  Foto: Erlend Hykkerud
 • Blir ikke oppstart av tunnelarbeid langs E45 Kløfta til våren

  Under gårsdagens behandling av Nasjonal transportplan 2025–2036 (NTP) fremmet Pasientfokus forslag om å prioritere oppstart av tunnelarbeidet på E45 Kløfta, med byggestart våren 2025.

  Stortingsrepresentant Irene Ojala fra pasientfokus er skuffet over at forslaget hennes ble nedstemt, men sier at hun ikke gir opp. Det skriver Ojala i et innlegg på Facebook.

  Da regjeringen la frem forslag til NTP tidligere i år ble det klart at prosjektet kan være aktuelt for oppstart i første seksårsperiode. Det foreligger vedtatt reguleringsplan på strekningen og det er beregnet å koste 1,7 milliarder kroner.

  Drone Kløfta utenfor Alta

  Møte om samferdsel i nord: – Det er rett og slett oppbrukte veier vi har

  Kløfta på E45 i Finnmark gir yrkessjåførene en klump i magen. Regjeringen lover at bekymringene skal vurderes til veiplanen neste år.

 • Hammerfest er eit skritt nærmar ut av ROBEK

  Kommunestyret i Hammerfest vedtok i går rekneskapen for 2023, og er dermed eit skritt nærmar ut av ROBEK-lista. Det skriv Hammerfestingen.

  Kommunedirektøren i Hammerfest, Elisabeth Paulsen fortelje til avisa at dei ikkje klarte å vedta rekneskapen innan fristen i fjor. Men nå har dei fått regneskapet vedtatt og kan senda det over til statforvalteren.

  – Det er nesten litt som ein milepæl undervegs. Vi veit kor målstreken er, men dette blir eit lite sjekkpunkt, seie Paulsen til avisa

  Elisabeth Paulsen
  Foto: Allan Klo / NRK