To kjente restauranter i Montreal har selkjøtt på menyen og gjestene kan blant annet spise sel-leverpostei, sel-pølser, pizza med sel, pepperoni og røkt selkjøtt, skriver
.Bombardert av e-post
Flere kunder vil gjerne smake selhjerte, slik som generalguvernøren gjorde, men som Andree Garcia, eier av restauranten Les Iles en Ville sier:
Generalguvernør Michaelle Jean.
Foto: Sean Kilpatrick / AP– Det serverer vi dog ikke, men man kan spise selfilet og også sel tartar. Mange kunder er kommer netopp for å smake sel som jo er et ekte produkt fra Nunavik og Quebec, sier han.
Men det er også en mindre behagelig side av denne historien, som er med på å gjøre det hele til en heller selsom affære. De to Montreal-restaurantene er blitt bombardert med protest e-post og dødstrusler mot eierne. Disse kommer særlig fra Frankrike og Belgia.
Kampen mot kommersiell selfangst er for mange miljø- og dyrevernere i verden en av de største symbolsakene.
I vår vedtok EU et forbud mot import av alle selprodukter til tross for at blant annet Canada kjempet mot et slikt forbud. Det er kun lov til å selge selprodukter som er et resultat inuittenes ja andre urfolks tradisjonelle jakt, skriver
.Kjøkkensjef og deleier av restrauranten Au 5ieme Peche, Benoit Lenglet, viser selkjøtt.
Foto: Ryan Remiorz / AP