Hopp til innhold

Får over 200.000 kroner til nytt skolebygg

Mama Sara organisasjonen er imponert over innsatsen til barn og unge i Sápmi som har samlet inn penger til masai-barna i Tanzania.

Gunhild Berit Sara Buljo sammen med masaier

Gunhild Berit Sara Buljo sammen med masaier

Foto: Privat

Til sammen har både store og små, organisasjoner, lag og foreninger i Kautokeino og Karasjok bidratt med over 200.000 kroner.

I Kautokeino hadde ungdomsskolen satt av en hel uke til å samle inn penger til skolebygget. I Karasjok ga de overskuddet fra årets solkonsert til innsamlingsaksjonen.

– Rørende

Ragnhild Nystad

Mama Sara styreleder Ragnhild Nystad

Foto: Piera Balto / NRK

– Det har vært rørende og veldig gledelig å være vitne til at barnehager og skoler, institusjoner og organisasjoner har satset på å lage arrangementer både i Kautokeino og Karasjok slik at man kunne samle inn mest mulig penger til skolebygginga, sier Mama Sara styreleder Ragnhild Nystad.

Hun er svært takknemlig over alle artistene og frivillige som har stilt opp med sitt bidrag, uten betaling, på arrangementene.

Skole tidligere enn antatt

Pengene skal brukes til å bygge skole til masaibarn og -unge i Loliodo i Tanzania. Styret og en del sponsorer reiser til Loliondo i nærmeste fremtid og vil da formidle til masai-folket om den entusiasmen og givergleden de har sett de siste månedene i Sápmi.

Mama Sara-organisasjonen vil sammen med samarbeidsorganisasjonen KIDUPO i Tanzania starte planleggingen av skolebygginga mars 2010. Nystad tror skolebygget vil være reist tidligere enn først antatt. Hun tør å håpe at skolen er ferdig bygget innen to år.

– Jeg har alltid trodd at sånne ting tar veldig lang tid, men så går tingene fortere enn jeg hadde håpet på. Det er nettopp på grunn av engasjementet både i Kautokeino og Karasjok. Jeg håper at jeg neste gang jeg reiser dit ser i hvertfall noe av reisverket og noe av skolen komme i gang.

Fortsetter innsamlingen

– Mama Sara organisasjonen vil takke, barn, ungdom, lærere, foreldre, frivillige, artister, skoleledere, organisasjoner, institusjoner og alle enkelt personer som har gjort det mulig å sette i gang innsamlingsaksjonen.

Mama Sara organisasjonen vil fortsette med innsamlingsaksjonen i hele 2010.

– Vi håper fortsatt at folk i Sápmi vil hjelpe oss med å lage arrangement, slik at vi sammen kan realisere masaibarnas og -unges ønske om å få en egen skole i Loliodo distriktet. Dette er viktig for dem som ikke har mulighet til å finansiere egen skolegang og utdanning, sier Nystad.

Korte nyheter

 • Dolastangielddus vuossárgga rájes

  Vuossárgga cuoŋománu 15. b. álggahuvvo áigodat mas lea obbalaš dolastangielddu Norggas.

  Dalle ii leat lohpi cahkkehit dola ja grilla, vuovddis dahje eará meahcceeatnamiid lahkosis.

  Norggas fertejit buohkat leat várrugasat vai eai šatta buollimat buollá. Dát guoská buohkaide, oppa áigge ja juohke sajis, dieđiha Servodatsihkarvuođa- ja gearggusvuođa direktoráhtta.

  Bål
  Foto: Inger-Lise Hansen / NRK
 • Funn av død person

  Søndag formiddag har nødetatene og frivillige satt i gang med søk etter en savnet person i Alta. Det er en mann i 20-årene, bosatt i Alta, som er savnet. Søket vil foregå i området småbåthavna etter funn av gjenstander tilhørende savnede, melder politiet.

  Søket ble avsluttet etter at det ble gjort funn av en død person. Politiet opplyser at identiteten ikke er bekreftet og at pårørende er informert om funnet.

  Søndag morgen iverksatte nødetatene og frivillige en leteaksjon etter en savnet person i Alta.
  Foto: Jan-Erik Steine / NRK
 • Førerkort beslaglagt

  Natt til søndag stanset politiet i Hammerfest en ruspåvirket bilist i Hammerfest. Kvinnen i 30-årene blåste positivt i alkometeret og ble tatt med til blodprøvetaking. Politiet skriver at førerkortet er beslaglagt og at de oppretter sak.