– Vi har hatt et jevnt salg helt i fra høsten og det er fortsatt et brukbart salg, selv om vi er kommet over på nyåret og kanskje en litt roligere tid.
Det sier daglig leder Arnstein Stensaas i Stensaas Reinsdyrslakteri AS, som er blant de største reinslakteriene i Norge.
MT Slakt i Kautokeino
og har nesten 100 tonn reinkjøtt på lager. Også slakteriet Aage Pedersen i Tana har mye reinkjøtt på lager.Spiser hjemme
Arnstein Stensaas sier at han har solgt mer kjøtt til butikkene i år sammenlignet med årene før. Til hotellene har de derimot solgt mindre enn tidligere.
– Butikkmarkedet har økt, så det tyder på at forbrukeren spiser reinsdyrkjøtt hjemme i stedet for å gå på restaurant for å spise.
– Må holde dagens pris
Arnstein Stensaas anbefaler at for å unngå en nedgang i salget, så bør både slakteriene, reineierne, NRL og landbruksdepartementet sørge for at reinkjøttprisen ikke går opp.
– Skal vi ha en stabil omsetning framover, så tror jeg at det nå er veldig viktig at hele næringen kanskje går ut med litt positive signaler om at vi kanskje nå en tid framover vil kunne holde den prisen vi har i dag, for da tror jeg at vi kan unngå en nedgang fram mot høsten.