NRK Meny
Normal

Asylmottak bør gi mer informasjon om brannfare

I Nordreisa i Nord-Troms har Nordlandia hotell huset 144 flykninger siste uke. Dette kan medføre til økt brannfare, og brannsjefen ber hotellet å drive forebyggende tiltak for at det ikke skal oppstå farlige situasjoner.

Den nye brann- og redningsbil i Kåfjord

Nord-Troms brann- og redning øker ikke beredskapen på grunn av nye flykningermottak.

Foto: Klemet Anders Sara

Ialt 184 flykninger er ankommet Nord-Troms den siste uka, 144 i Nordreisa og 40 i Skjervøy. Dette kan gi flere utfordringer i forhold til brannsikkerheten, sier brannsjef i Nord-Troms Nils-Arnold Nilsen.

Mer forebyggende arbeid mot mottakene

Nils-Arnold Nilsen

Brannsjef i Nord-Troms, Nils-Arnold Nilsen sier at de ikke øker brannberedskapen på grunn av flere flyktninger i Nord-Troms.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sapmi

Brann- og redningstjenesten vil jobbe med forebyggende arbeid mot mottakene i form av informasjon og sikkerheta vil bli høyt prioritert fra deres side sier brannsjef i Nord-Troms, Nils-Arnold Nilsen, til Framtid i Nord avisa.

I Nordreisa hvor flykningene bor på hotell, vil det være forskjell for hotellet fra det å ha vanlige gjester og ha flykninger bosatt. Flykingene bor i jo i lenger periode der, og de vil ofte samle seg, som kan gjøre mer risiko for brann. Dette kan gi utfordringer, men trenger ikke å bli det. Litt informasjonsarbeid vil være med på å hjelpe brannsikkerheten, sier Nilsen.

Håper ikke samme tilstander som i Sverige

Brannsjef i Nord-Troms, Nils-Arnold Nilsen håper at de slipper samme tilstander som i Sverige hvor flere asylmottak er blitt påtent den siste tida.

– Jeg vil ikke foregripe saken, men man tenker over de situasjonene som har vært ut i verden og man kan ikke se bort i fra at det kan også foregå i vår region i Nord-Troms. Men, vi håper jo at det ikke skjer, og vi prøver å forebygge på best mulig måte sånn at vi skal være klar hvis det skjer, sier Nilsen.

Hør brannsjef i Nord-Troms, Nils-Arnold Nilsen: