Márkomeannu med ny festivalprodusent

Festivalleder Marita Kristin Eilertsen har en stund vært alene om den daglige driften av Márkomeannu. Nå får hun selskap av Susanne Amalie Langstrand-Andersen i stillingen som festivalprodusent.

Marita Kristin Eilertsen og Susanne Amalie Langstrand-Andersen

Marita Kristin Eilertsen og Susanne Amalie Langstrand-Andersen utgjør nå lederduoen i Márkomeannu.

Foto: Pressebilde / Márkomeannu

Sammen skal de to ta over etter at mangeårige produsent, Ellen Berit Dalbakk, medelte at hun trakk seg etter festivalen i 2015.

Verken Eilertsen eller Langstrand-Andersen er nye fjes i den nå 16 år gamle festivalen. Festivalleder Eilertsen har vært med siden 2009, og tok over ledervervet i 2014. Langstrand-Andersen har vært innom både styreverv og ulike stabsfunksjoner helt fra den første festivalen i 1999, skriver festivalen i en pressemelding.

– Det er med litt ærbødighet jeg går inn som produsent. Márkomeannu har betydd veldig mye for meg personlig, så det er både fantastisk og litt skummelt å få lov til å være med på veien videre, forteller den nyansatte produsenten.

– Fra august til oktober har jeg vært alene på kontoret, men nå har jeg fått med meg Susanne også. Det blir veldig fint å ha noen å kaste ideer sammen med. Márkomeannu handler mye om fellesskap, så det er en kjempefordel at vi skal være to om det daglige arbeidet, sier festivalleder Eilertsen.

– Akkurat nå starter arbeidet for en herlig gjeng på om lag 40 personer som skal planlegge og gjennomføre Márkomeannu 2016, men vi har alltid plass til flere, sier festivalleder Eilertsen, og inviterer alle som skulle ha lyst til å bidra.

– Helga 16.-18. oktober kjører vi kick-off for staben på Vilgesvárre. Vi skal overnatte i lavvu, planlegge 2016 og ikke minst fokusere på mer bruk av samisk innad i staben, avslutter Langstrand-Andersen.

Márkomeannu 2016 arrangeres torsdag 28.–lørdag 30. juli.

Marita Kristin Eilertsen og Susanne Amalie Langstrand-Andersen er begge ansatt i 50 % stilling, og har kontorsted ved Várdobáiki samiske senter på Nautå i Evenes.