– Ser fram til å konkurrere med Olli

Aili Keskitalo (NSR) mener Olli og Ap fikk det travelt med å lansere presidentkandidat.

Aili Keskitalo
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– De opprinnelige planene til Arbeiderpartiet var at de skulle bestemme seg i mars neste år, men de har sikkert innsett at det er altfor tett opp til sametingsvalget, sier Keskitalo.

HØR: Keskitalos kommentar

Keskitalo ser fram til å konkurrere med Olli igjen.

– Jeg har konkurrert med Olli tidligere, og jeg ser fram til å konkurrere med ham igjen.

GULDAL: Keskitalo kommentara

– Kan ha en liten fordel

Keskitalo tror at Arbeiderpartiet kan ha en liten fordel av at sittende president stiller seg som presidentkandidat igjen.

– Vi kommer nok ikke å bruke mye tid og energi på å vurdere Arbeiderpartiets valgstrategier. Vi skal prioritere på å bruke kreftene på våre egne strategier, sier Keskitalo.

– Gledelig nyhet

Willy Ørnebakk (Ap)

Willy Ørnebakk (Ap)

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Parlamentarisk leder Willy Ørnebakk ved Arbeiderpartiets sametingsgruppe er glad at Egil Olli nå har sagt seg villig til å stille som presidentkandidat igjen.

– Olli har solid støtte i partiorganisasjonen, og jeg synes dette er en veldig gledelig nyhet.

Egil Olli sa i 2005 at dette mest sannsynlig vil være hans siste periode.

– Han er blitt utfordret av veldig mange i vår organisasjon til å ta en periode til, og nå har han sagt seg villig til å gjøre det. I dag er det mange i Arbeiderpartiet som er fornøyde med beslutningen, sier Ørnebakk.

HØR: Aps gruppeleder Willy Ørnebakk kommenterer

– Fungerer godt sammen

Bjarne Store Jakobsen (AP) synes det er flott at Egil Olli er villig til å stille som presidentkandidat. Jakobsen ønsket i 2005 at Marianne Balto skulle stille som presidentkandidat, men nå sier han at Egil Olli som president og Marianne Balto som visepresident fungerer utmerket.

– Olli og Balto har fungert meget godt sammen. Og når noe fungerer bra, så skal man ikke begynne å endre på det, sier Jakobsen.

GULDAL: Bjarne Store Jakobsena kommentara