Hopp til innhold

Gájui guoktása Háldis

Sea King gádjunhelikopter nagodii viežžat guokte suopmelačča Suoma alimus váris Háldis, davvi Romssas. Áhčči ja bártnaš čuojaheigga veahki garra dálki geažil. Soai leigga galbmon, muhto buori vuoimmis. Ambulánsahelikopter geahččalii álggos viežžat sudno, muhto fertii jorgalit dálkki geažil.

Korte nyheter

 • Stortinget sa nei til prioritere oppstart av tunnelarbeidet på E45

  Under gårsdagens behandling av Nasjonal transportplan 2025–2036 (NTP) fremmet Pasientfokus forslag om å prioritere oppstart av tunnelarbeidet på E45 Kløfta, med byggestart våren 2025.

  Stortingsrepresentant Irene Ojala fra pasientfokus er skuffet over at forslaget hennes ble nedstemt, men at hun ikke gir opp. Det skriver Ojala i et innlegg på Facebook.

  Da regjeringen la frem forslag til NTP tidligere i år ble det klart at prosjektet kan være aktuelt for oppstart i første seksårsperiode. Det foreligger vedtatt reguleringsplan på strekningen og det er beregnet å koste 1,7 milliarder kroner.

  Drone Kløfta utenfor Alta

  Møte om samferdsel i nord: – Det er rett og slett oppbrukte veier vi har

  Kløfta på E45 i Finnmark gir yrkessjåførene en klump i magen. Regjeringen lover at bekymringene skal vurderes til veiplanen neste år.

 • Hammerfest er eit skritt nærmar ut av ROBEK

  Kommunestyret i Hammerfest vedtok i går rekneskapen for 2023, og er dermed eit skritt nærmar ut av ROBEK-lista. Det skriv Hammerfestingen.

  Kommunedirektøren i Hammerfest, Elisabeth Paulsen fortelje til avisa at dei ikkje klarte å vedta rekneskapen innan fristen i fjor. Men nå har dei fått regneskapet vedtatt og kan senda det over til statforvalteren.

  – Det er nesten litt som ein milepæl undervegs. Vi veit kor målstreken er, men dette blir eit lite sjekkpunkt, seie Paulsen til avisa

  Elisabeth Paulsen
  Foto: Allan Klo / NRK
 • Vil at lærere skal kunne gripe inn fysisk

  Regjeringen vil at ansatte i skolen skal kunne gripe inn fysisk for å hindre at elever forstyrrer undervisningen eller kommer med verbale angrep.

  – Verbale angrep og trakassering kan være like alvorlig som fysisk vold, og det er viktig å beskytte elever og ansatte mot dette, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun i en pressemelding.

  Hun sier lærerne også må ha mulighet til å hindre at noen få elever forstyrrer undervisningen så mye at den ikke kan gjennomføres.

  Regjeringen sender nå et forslag til nye regler i opplæringsloven og privatskoleloven på høring.

  Russetid VS Eksamenstid

  Vil at lærarar kan gripa inn fysisk: – Viktig å verna elevar og tilsette

  Det skal likevel vera siste utveg, ifølge kunnskapsministeren.