Hopp til innhold

Funnet død person i Måsøy

En person er funnet død på Snefjord i Havøysund kommune, ifølge politiet i Finnmark. Vedkommende er ikke identifisert, men mye tyder på at personen er en savnet reindriftsutøver som har vært savnet siden søndag.

Korte nyheter

 • Åpen høring om sannhets- og forsoningskommisjonens rapport

  Kontroll- og konstitusjonskomiteen holder i kveld en åpen høring om rapporten fra sannhets- og forsoningskommisjonen. De som deltar i høringen er representanter for samer, kvener, skogfinner og norskfinner.

  Sametingets representanter startet høringen og de har blant annet fått flere spørsmål fra komiteens medlemmer om i hvor godt bilde rapporten gir av den fornorskningen som samene ble utsatt for.

  Der poengterte sametingsråd Runar Myrnes Balto det er stor enighet om at rapporten er viktig og at det er enighet om at en anerkjennelse av at denne uretten ble kjent.

  Stortinget har også fått med seg at de forskjellige partiene på Sametinget ikke kom med et enstemmig forslag til hvordan rapporten skal følges opp. Det kom det flere spørsmål om.

  Der poengterte representantene fra Sametinget at forslagene ikke var så forskjellige, og at det er et poeng at samer også kan være uenige om saker. Høringen varer til kl.20:00 i kveld. Komiteen leverer sin innstilling i saken høsten 2024.

  Fra åpen høring om sannhets- og forsoningskommisjonen rapport
  Foto: Mette Ballovara / NRK
 • Trekker tilbake torskefilet etter e.coli-funn

  Lærøy Seafood trekk tilbake Prima torskefilet frå butikkane. Årsaka er funn av e.coli i produktet, melder selskapet sjølv i ei pressemelding.

  «Dersom produktet ikkje blir varmebehandla tilstrekkeleg, kan det utgjera ein helseskade for forbukar», skriv dei.

  Tilbakemeldinga gjeld for produktet 800 g Prima torskefilet med best før-dato 03.02.2025.

  Produktet er solgt i alle REMA 1000-butikkar over heile landet, ifølge selskapet.

  Torskefilet Prima
  Foto: Lærøy Seafood
 • Britta Marakatt-Labba utnevnt til æresmedlem

  Loga sámegillii.

  Britta-Marakatt Labba ble utnevt til nytt æresmedlem i Samisk Kunstnerforbund under forbundets årsmøte 14. april. Det skriver de i en pressemelding.

  Over 23.000 besøkende de to første ukene på Marakatt-Labba utstilling.

  «For hennes eksepsjonelt kvasse sting som spenner over kunstverdenen. Hennes kunstneriske arbeid har formidlet samiske historier, følelser og levekår gjennom kunst. Med sine unike verk har hun blitt en av de mest fremtredende samtidskunstnerne.»

  Det er en del av begrunnelsen for hvorfor Marakatt-Labba utnevnes som æresmedlem.

  Marakatt-Labbas utstilling «Sylkvasse sting» fikk en sekser av NRKs kunstkritiker.

  Britta Marakatt-Labba
  Foto: Susanne Hætta