NRK Meny
Normal

Den første kvinnelige ordføreren vil gjøre kommunen samisk

Helene Berg Nilsen (Ap) er første kvinnelig ordfører i Skånland. Nå ønsker hun at kommunen skal bli en del av det samiske forvaltningsområdet, og at de får navn på samisk.

Helene Berg Nilsen (Ap)

Nyvalgt ordfører i Skånland, Helene Berg Nilsen vil at kommunen søker innlemmelse i forvaltningsområde for samisk og at kommunen får godkjent det samiske navnet.

Foto: Mathis Eira / NRK

Berg Nilsen ble valgt med én stemmes overvekt under kommunstyremøte i går.

Helene Berg Nilsen er i full gang med å flytte over til ordførerkontoret. Hun har jobbet i sentraladministrasjonen, så det er ikke så langt hun trenger å flytte sakene sine.

Arbeiderpartiet inngikk samarbeid med SV og Rødt, og fikk flertall i kommunestyret i år.

Einar Aune (H) har vært ordfører i Skånland siden 2011.

Viktig for kommunen

Den nybakte ordfører i Skånland sier at de nå må tenke på økonomien i kommune. Samtidig vil det være viktig for Berg Nilsen å få kommunen til å søke om innlemmelse i forvaltningsområde for samisk språk. Det har nemlig vært et ønske fra flere i mange år.

– Samtidig er det viktig å få det samiske navnet for kommunen belyst på kommuneskiltet. Vi vil søke om å få godkjent det samiske navnet for Skånland. Dette er også en del av samarbeidsavtalen med SV og Rødt, så det må vi ta tak i, sier Berg Nilsen.

Hør intervju med Helene Berg Nilsen: