Hopp til innhold

Erlend Elias og Hollywoodfrue lager show

Hollywoodfrue og Årets Nordlendig slår seg sammen for å lage show i Bodø.

Maria Montazami og Erlend Elias

Hollywoodfrue Maria Montazami og Erlend Elias Bragstad

Foto: Vaino Rensberg / NRK

– Vi kom i går kveld og hva er det jeg ser, det er fremdeles dagslys. Det var solnedgangen bak de store snøkledde fjellene, it was beautiful, sier Maria Montazami.

Med veldig høye hæler, langt blondt hår og kritt hvite tenner har Maria Montazami, kjent fra TV-serien Svenske Hollywoodfruer, inntatt Bodø for å lage show sammen med Årets Nordlending, Erlend Elias Bragstad.

I morgen skal de to lede et show på kjøpesenteret City Nord i Bodø, hvor de skal gi makeover til byens befolkning.

– Jeg er overlykkelig over å ha kommet til Bodø, sier hun.

Erlend Elias og Hollywoodfrue lager show

Maria Montazami, Erlend Elias Bragstad og Sara Montazami

Foto: Vaino Rensberg / NRK

Stor beundrer av Maria

Erlend Elias er veldig fornøyd med å ha Maria i byen, og gleder seg til å tilbringe både dagen i dag og morgendagen med henne og datteren Sara.

– Å få lov å møte henne er kjempe morsomt, fordi hun er enda morsommere enn hun er på TV. Hun er så hjertevarm, og å få inspirasjon direkte fra Hollywood, det er fantastisk, sier Erlend Elias.

Erlend Elias skal være konferansier for showet i morgen, og gleder seg til å stå på scenen med sitt stor idol.

Alle er vakre på innsiden

Når Maria entrer scenen i morgen kommer hun til å gi råd til kvinnene i Bodø at man trenger ikke masse sminke for å være vakker. Hun synes at alle er vakre innvending, at kvinner og menn skal hylles for at de er som de er.

– Det er sånn du ble skapt, og vær fornøyd med det. Alle har en rett å føle seg fin, no matter what. Det er det jeg og Erlend skal formidle i morgen, sier hun.

Videre i dag skal de ut for å oppleve hva Bodø har å by. Hælene byttes ut med litt lavere sko, for så å fra på sjøen en tur, samt dra å spise reinkjøtt i en lavvo utenfor sentrum.

Korte nyheter

 • Váldon lobihis dronagirdimis

  Politiiját dollejedje olggos go ožžo dieđu das, ahte olmmoš lei girdimin dronain Telegrafbuktas Romssas.

  Telegrafbukta lea dakkár guovllus Romssa gieddas gos ii leat lohpi girdit dronain.

  Politiijat gávdne dronapilohta dan botta go drona lei áimmus. Drona fertii seaivut ja lea duoguštuvvon. Dál leat politiijat ásahan ášši dán dáhpáhusa vuođul.

  Nærbilde av drone
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Boazonjuovahat gáibida Rema 1000 fitnodagas miljonbuhtadusa

  Reinslakteriet AS, ovddeš Min Boazu, lea váidán Rema 1000 fitnodaga ja gáibida sis unnimuasat 28 miljon ruvnnu buhtadussan massán dietnasa ovddas.

  Giđđat 2021 álggahuvvui soahpamuš Reinslakteriet AS (ovddeš Min Boazu) ja Rema 1000 gaskkas, mii galggai bistit vihtta jagi.

  Soahpamuša mielde galggai Reinslakteriet AS oažžut 12 proseantta dietnasa. Rema 1000 galggai oastit njuovahagas 17.500 bohcco jahkái.

  Rema 1000 celkkii eret soahpamuša jo skábmamánus 2022. Sin čilgehus lei ahte «soahpamuš rihkkojuvvui» ja «njuovahaga heajos ekonomalaš dilli».

  Dál gáibida Reinslakteriet AS buhtadusa.

 • Konkursbegjæring mot Reinslakteriet

  Få dager etter det ble kjent at Reinslakteriet AS krever erstatning av Rema 1000, meldte avisa iFinnmark at Industrikulde AS begjærer Reinslakteriet AS konkurs.

  – Konkurs begjæres på grunn av at man har uoppgjort krav i størrelsesorden 1,8 millioner kroner, som ikke er betalt, sier advokat Ingar Nordmo Olsen som representerer Industrikulde AS.

  Industrikulde AS har levert tjenester som fryserom og service på kjøle- og fryseanlegg. Den første ubetalte fakturaen er fra høsten 2022, og Industrikulde har gitt flere varsler om tilbakebetaling.

  – Det er fortsatt ikke gjort opp, og da har man valgt å begjære selskapet konkurs, sier Olsen.

  Konkursbegjæringen vil behandles 28. mai i Nord-Troms og Senja tingrett.

  NRK har ikke lyktes å få svar fra Reinslakteriet, men til iFinnmark forteller styreleder i Reinslakteriet AS, Lasse Johnsen Kvernmo, at han stiller seg uforstående til konkursbegjæringen.

  Min Boazu - rein skav
  Foto: Dan Robert Larsen