Drømmer om å spille i Real Madrid

Miles Rodriguez-Nilsen (18) er av samisk avstamning og er stjernespiss på fotballaget til Kitsap Soccer Club. Nylig kom laget til delstatsfinalen i staten Washington i USA.

Miles Rodriguez-Nilsen

Miles Rodriguez-Nilsen (18) regnes som et kjempetalent og har allerede oppnådd mye på fotballbanen.

Foto: Privat

Miles Rodriguez-Nilsen

Miles Rodriguez-Nilsen er stor og sterk, og ikke lett å skubbe seg på.

Foto: Privat

– Jeg kunne tenke meg å spille i et av de største lagene i verden. Hvis jeg kunne velge så ville jeg valgt Real Madrid fordi det er favorittlaget mitt, sier en optimistisk Miles Rodriguez-Nilsen.

Han bor helt nordvest i USA i den lille byen Bremerton i Washington. Byen ligger på Kitsap and Olympic Peninsulas og hadde i 2011 en befolkning på 38.790. Bremerton har fergeforbindelse med storbyen Seattle.

Miles Rodriguez-Nilsen spiller sentral midtbane/spiss på collegelaget Kitsap Soccer Club, og laget hadde vunnet nesten samtlige kamper før de nylig kom til delstatsfinalen. Der møtte de hard motstand.

– Stolt over å være same

Den samiske slekta til Miles Rodriguez-Nilsen kommer fra Karasjok og Kautokeino i Finnmark, og han er stolt over å være av samisk avstamning.

– Jeg er veldig stolt av min bakgrunn. De beste historiene jeg er vokst opp med kommer fra Sápmi. Det gjør at jeg føler meg bra og det får meg til å yte mer. Folk rundt meg er også veldig glade for at jeg gjør det bra på fotballbanen, sier Miles Nilsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seattle Sounders FC

Den neste klubben Miles Rodriguez-Nilsen skal spille for er Seattle Sounders FC.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Midtbanestjernen har ennå ikke vært i Norge for å besøke sine slektninger, men han håper å få muligheten til det en gang i fremtiden.

– Jeg har veldig lyst til å reise dit, men jeg har ennå ikke hatt muligheten til det. Jeg har ennå ikke møtt noen av slektningene mine som bor i Norge, men jeg har hørt mye om dem, forteller Miles Rodriguez-Nilsen.

Ligaens mest verdifulle spiller

Fotballtalentet har hatt en strålende sesong i år og har gjort 30 mål i «The Narrows League 4A». Han er da også utropt til ligaens mest verdifulle spiller. Prisen ble delt ut av fotballforbundet.

Logoen til Seattle Sounders FC

Slik ser logoen til Seattle Sounders FC ut.

Foto: logo / Seattle Sounders FC

Prisen har medført at Miles Rodriguez-Nilsen har kommet inn på Seattle University og han har fått et stort stipend for å dekke kostnadene under den videre utdanningen. Heretter skal han spille for Seattle Sounders FC. A-laget til Seattle Sounders FC er med i den nordamerikanske ligaen - Major Soccer League.

– Det er en stor ære å få en slik utmerkelse. Denne sesongen har jeg jobbet hardt og trent godt for å gjøre det best mulig for laget mitt. Vi vil jo vinne flest mulig kamper og komme oss så langt som mulig. Jeg har oppnådd målene mine og derfor er det stort å få en slik pris, sier Rodriguez-Nilsen.

Før sesongen ble laget hans Kitsap Soccer Club knapt nok nevnt blant de store utfordrerne til ligatittelen. Serien startet glimrende med seier i de sju-åtte første kampene, og da begynte «alle» å snakke om laget.

– Da vi spilte uavgjort med et lag, som anses å være det beste laget i delstaten, begynte de andre lagene å ta oss seriøst. Vi klarte å gå gjennom hele sesongen ubeseiret og vant den lokale grunnserien. Dette gjorde at vi kom oss til delstatsfinalen, forklarer Rodriguez-Nilsen.

I delstatsfinalen gjorde han et mål og ha hadde en målgivende pasning, men det var ikke nok til å vinne kampen. Det ble tap 2-3 mot Skyview Storm fra Vancouver, Washington.

Status for Seattle Sounders denne sesongen etter 20 spilte kamper er 18 seire, èn uavgjort og ett tap.

– Det var et hardt slag å tape finalen, men sesongen har vært fantastisk, sier Miles Rodriguez-Nilsen.