Andejeger sendt til sykehus

En mann som fikk et illebefinnende mens han var på jakt i Mieron i Kautokeino kommune, er fløyet til sykehus.

Ambulanseutrykning til Mieron

Lege og ambulansepersonell kom gående til fots fra elva sør for Mieron etter å ha gitt livreddende hjelp til en mann i 30-årene.

Foto: Johan Mathis Gaup

To ambulanser, politi og et Sea-King redningshelikopter fra Banak rykket lørdag formiddag ut til Mieron i Kautokeino kommune etter at AMK-sentralen fikk melding om en bevisstløs mann.

Full utrykning til Mieron

Den første meldingen gikk ut på at mannen som er i begynnelsen av 30-årene, hadde vært i uoverenstemmelse med sine jaktkamerater og at han derfor hadde blitt holdt under vann til han mistet bevisstheten.

På grunn av den dramatiske meldingen ble det derfor igangsatt full utrykning med to ambulanser, politi og et Sea King-redningshelikopter fra Banak.

– Meldingen vi fikk inn var såpass dramatisk og uklar at vi bestemte oss for å iverksette full utrykning. Vi reagerte som om dette kunne være en mulig drukningsulykke, sier jourhavende ved Vest Finnmark politikammer, Are Bernt Medbye til NRK Sámi Radio.

Redningsmannskap var raskt på plass

Området der mannen befant seg var vått og tildels utilgjengelig. Redningsmannskapene måtte derfor ta seg til fots og med ATV den siste kilometeren.

Etter kort tid konstaterte legen at mannen ikke hadde vært under vann med hodet, men bare med underkroppen. Mannen har trolig fått et illebefinnende på stedet, sier politiet.

Mannen ble fløyet med Sea King-helikopteret til Hammerfest sykehus der han i går fikk behandling. Politiet sier at mannen var ved bevissthet da han ankom sykehuset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ambulanse og ATV i Mieron

Operativ leder for ambulansen i Kautokeino måtte ta i bruk ATV for å komme seg til ulykkesstedet, på grunn av de våte forholdene i Mieron, nord for Kautokeino.

Foto: Johan Mathis Gaup

Fortsatt usikkert hva som har skjedd

Politiet er ikke sikker på hva som ligger bak et eventuelt illebefinnende.

– Nei, det er ennå uklart hva som har hendt, men politiet lokalt har avhørt alle tilstedeværende og etterforsker nå saken.

Flere kilder i området som NRK Sámi Radio har snakket med, sier at mannen i 30-årene var på andejakt sammen med flere andre i dette området. Politiet ønsker å svare på dette overfor NRK Sámi Radio.

– Kan det ligge noe kriminelt bak hendelsen?

– Det er vil en etterforskning vise, men akkurat nå kan jeg ikke si noe om det, sier jourhavende ved Vest Finnmark politikammer, Are Bernt Medbye.

– Var det alkohol med i bildet?

– Det kan jeg heller ikke svare på ennå, sier Medbye.

Ambulanser i Mieron etter dramatisk AMK-melding

Klokken halv ett lørdag formiddag fikk AMK melding om en bevisstløs mann i 30-årene. To ambulanser, politi og et Sea King-redningshelikopter rykket ut.

Foto: Johan Mathis Gaup