Forbrukerne har fått smaken på reinkjøtt, og den kalde sommeren innebar et historisk godt salg av reinsdyrkjøtt, et salg som har holdt seg gjennom høsten.
– Jula er høytid for tradisjonelle måltider og spennende mat, men reinsdyrkjøttet har de gode egenskapene et måltid i jula bør kunne by på, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.
Han mener kjøttet er eksklusivt, er norsk tradisjon, mørt kjøtt, fantastisk smak og en spennende historie.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
– Smaken av vidda
– Dyrene beiter i villmarken, følger årstidsvariasjonene og preges av omgivelsene. Men reinkjøttet er også smaken av kultur, forankret i århundrelange tradisjoner og en livsform tilpasset dyrenes behov, sier Vedum.
Trygve Slagsvold Vedum oppfordrer også forbrukeren til å prøve ut nye og spennende retter med reinsdyrkjøtt, selv om mange først og fremst forbinder reinsdyrkjøttet med de tradisjonelle rettene som reinskav og steik.
- LES OGSÅ: