– For en energi

Artistene likte energien de fikk fra publikum under kirkekonserten i Karasjok.

Fra venstre: Nancy Rydheim, Ann-Mari Andersen og Eva Jeanette Iversen.

Fra venstre: Nancy Rydheim, Ann-Mari Andersen og Eva Jeanette Iversen.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Konserten ble arrangert av Musikk i Finnmark.

Ann Mari Andersen likte akustikken i kirka. Hun og de to andre artistene Eva Jeanette Iversen fra Karasjok og Nancy Rydheim fra Øksfjord var enige om at de fikk god energi fra publikum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kirkekonsert i Karasjok.
Foto: Sigve Nedredal / NRK

– En ære å få synge med flotte artister

Andersen gir mye av æren for konserten til arrangøren Musikk i Finnmark og artistene Eva Jeanette Iversen og Nancy Rydheim.

– Musikk i Finnmark er flink til å plukke dyktige artister, og jeg er kjempeglad for å kunne synge med Eva og Nancy, sier Andersen.

Alle tre artistene er enige om at de er vidt forskjellige artister, men alle følte at samspillet fungerte veldig godt.

Publikummer Olaug Eriksen er glad at kirka kan brukes til slike konserter. Og hun følte at det var en glad konsert.

Musikk i Finnmark

Musikk i Finnmark (Mufi) er en viktig del av landsdelsmusikerne i Nordnorge. Kvalitet, mangfold og mobilitet er LiNNs varemerke og står sterkere rustet enn noen gang når Regjeringen nå staser på Nordområdet. Grenseoverskridende arbeid krever nettopp den kompetansen som LiNN har utviklet gjennom 30 år.

I dag er Musikk i Finnmark etablert på tre steder i Finnmark og har samlet sett det største og tetteste nettverket til musikkmiljøer i hele Barentsregionen.

Mufi har de siste de ti årene utviklet nye arenaer og metoder for å utvikle sterke lokalsamfunn og er den viktigste profesjonelle aktøren på musikkområdet i de fleste kommuner.

Med utøvere i alle genre fra klassisk musikk, jazz, rock og joik får publikum oppleve rundt 300 konserter i året.

Korte nyheter

 • Deltar på Nobels fredspris utdeling

  Sametingets plenumsleder Tom Sottinen deltar på Nobels fredspris utdelingen fredag 10 desember. Sottinen sier til NRK Sápmi at han gleder seg til å representere samene på en av verdens viktigste prisutdelinger. – Sametinget er en del av det offisielle Norge og jeg er ydmyk fordi jeg er valgt for å representere mitt folk på denne viktige utdelingen. Nobels fredspris deles årlig ut av den norske nobelkomiteen. Vinnerne for 2021 er journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov. De kjemper for ytringsfrihet i henholdsvis Filippinene og Russland. Den deles etter planen ut i en seremoni i Oslo rådhus klokka 13. To tidligere Nobelsfredspris vinnere har besøkt Sametinget, Rigoberta Menchu og Dalai Lama.

  Tom Sottinen
  Foto: Skjermdump / Sametinget
 • Viktig med samisk, men stemmer imot

  – Det er viktig å opprettholde samiske språk, men vi blir likevel å stemme imot. Det uttalte Tommy Wist (Frp) under dagens bystyremøte i Bodø kommune under budsjettdebatten. Saken han kom inn på der er om Bodø kommune skal søke om å bli en samisk språkforvaltningskommune. – De verbalene fra de ulike partiene blir vi å støtte. Ikke alle, men mange av dem, fordi de er støttbare. Når det gjelder verbal fem fra posisjonen om samisk språk, så blir nok ikke vi å støtte den. Vi er enige om at det er viktig for Norge å opprettholde samiske språk. Bare så det er sagt, selv om vi kommer til å stemme imot, signaliserte Wist fra talerstolen.

  Bodø bystyre Tommy Wist (Frp)
  Foto: Bodø kommune / Skjermdump
 • Deanu gielda soaitá fas njihtton

  Deanu gielda soaitá fas njihtton. Dás lea sáhka 400.000 ruvnnus dearvvašvuođaossodagas. Ášši lea loktejuvvon ovdagoddečoahkkimii, gitta uvssaid duohken.

  Gurutbellodaga Børre Steinar Børresen loktii ášši otná gielddastivrračoahkkimii ja jearai mo ášši lea čuovvuluvvon.

  Tana rådhus
  Foto: Erik Andreassen