- Utnytt "Blacksheep-effekten"

Filmskaper Knut Erik Jensen oppfordrer Nesseby til å utnytte "Blacksheep-effekten". Ordfører Inger Katrine Juuso håper på en positiv utvikling i kommunen.

Knut Erik Jensen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Knut Erik Jensen satte Berlevåg på kartet med suksessfilmen "Heftig og begeistret". I Berlevåg ser man fortsatt ringvirkninger etter filmsuksessen, blant annet skal det arrangeres en korfestival der. Berlevåg fikk enorm oppmerksomhet etter filmen. Nå oppfordre han Nesseby til å gjøre nytte av "Blacksheep-effekten".

Kultur gir positiv effekt

– For å holde vedlike en slik suksess, så må man jobbe lokalt for å gå i seg selv for å se hvordan man kan bruke dette i en positiv betydning, sier Jensen.

Knut Erik Jensen skryter av Nesseby kommune som har prioritert kultutilbud til befolkningen.

– Det har vi gjort bevisst, fordi vi vet at et godt kulturtilbud gjør at folk trives, sier ordfører Inger Katrine Juuso, som var fremste gratulant og kjørte 13 mil for å møte Blacksheep på flyplassen i nabokommunen Kirkenes da de kom hjem.

Inger Katrine Juuso
Foto: Nesseby kommune

LES OGSÅ Tatt imot som helter

Hun sier at seieren til Blacksheep gir et løft til kommunen og de som bor der, og er enig med Knut Erik Jensen i at de finne ut hvordan de skal få mest mulig ut av seieren til kommunens nye yndlinger.

Nesseby kommune er en liten fraflytningskommune og hadde 856 innbyggere per 1.1.2008. Filmen "Heftig og begeistret" førte blant annet til at folk flyttet til Berlevåg.

– Det er selvfølgelig et langsiktig arbeid å få folk til å komme som turister og for lengre periode, men vi har sett at positiv oppmerksomhet hjelper på slik som i tilfellet "Heftig og begeistret", sier Juuso.

Gratulasjonene strømmer inn

Gratulasjonene fortsetter å komme til "Blacksheep". Sametinget skriver på sine hjemmesider:

Gratulerer med en fantastisk seier i MGPjr med sangen "Oro jaska beana"!! The BlackSheeps gjør Unjárga/Nesseby og hele Sápmi stolt med en flott sang på samisk. Samisk er tøft!

Også Norske Samers Riksforbund gratulerer Blacksheep: "Dere viser at man kommer aller lengst med å være de man er, at talentet ikke kjenner noen grenser og at man sammen kan greie fantastiske ting!" Gratulasjonen er undertegnet Silje Karine Muotka, "leder for Norske Samers Riksforbund (NSR) - og stolt Nessebyværing."

Blacksheeps vinner MGPjr