Hopp til innhold

Nye forslag stanser ikke kollektivplanene

Lederen for samferdselsutvalget i Rogaland avviser at innspill om dobbeltspor eller monorail påvirker valg av nytt kollektivsystem på Nord-Jæren.

Bybanen ved Stadionparken
Foto: Bybanekontoret

– Det må tas en beslutning i desember om hvilket kollektivsystem vi vil ha på Nord-Jæren.

Det sier lederen for samferdselsutvalget i Rogaland, Ellen Solheim.

Dersom det ikke blir tatt en avgjørelse, vil de lokale planene ikke bli tatt med i regjeringas forslag til Nasjonal transportplan.

Les også: Vil ha jernbane fra Gausel til Sola

Les også: – Yes! Slik gjer me det her

– Det som vi er opptatt av nå, er at vi klarer å få en beslutning om et høyverdig kollektivsystem på Nord-Jæren i desember. Da er vi helt sikre på at regjeringen vil få den med i sitt forslag til Nasjonal transportplan neste år, sier Solheim.

– Nye forslag vil ikke forstyrre beslutningsprosessen

Bakgrunnen er at det har kommet flere nye forslag om mulige kollektivløsninger den siste tiden. Torsdag morgen meldte NRK at den lokale ledelsen i Jernbaneverket vil foreslå en forlengelse av dobbeltsporet fra Gausel stasjon videre til Sola, og etter hvert til Randaberg.

Ellen Solheim

Lederen for samferdselsutvalget i Rogaland, Ellen Solheim, avviser at nye innspill påvirker valg av nytt kollektivsystem på Nord-Jæren.

Foto: Bitmap/Markus / KrF

– Jeg forholder meg til de planene vi har jobbet med i regionen. Der har både Jernbanverket og Statens vegvesen vært med. De har sluttet seg til det som nå er lagt fram fra Stavanger, Sandnes, Sola og fylkeskommunen. Det er det som er grunnlaget vi skal ta en beslutning på i neste uke, sier Solheim.

– Vi skal gå for et bybanekonsept

Lederen for samferdselsutvalget mener at om Jenbaneverket ønsker å gjøre noe annet enn dette, må disse planene komme opp i etterkant. Hun tror ikke forslagene som kommer nå vil forsinke eller forstyrre den politiske prosessen fram mot vedtak om nytt kollektivsystem.

Les også: Parkeringshindring er viktigast

– Vi skal ta en beslutning i fylkestinget i desember. Den vil da bli sendt til regjeringen som tar hensyn til den når de skal utarbeide forslag til Norsk Transportplan. Jeg forholder meg til de utredningene som er gjort og til det som fylkesrådmannen har innstilt på. Det er at vi skal gå for et bybanekonsept her i Regionen, sier Solheim.