Hopp til innhold

Tirsdag morgen er fartshumpen på plass

Vegvesenet setter opp en ny fartshump ved avkjørselen fra Ullandhaug i Stavanger. Målet er å sikre anleggsarbeiderne som jobber med Ryfast-prosjektet.

Ved avkjørselen fra Ullandhaug setter Vegvesenet opp en ny fartshump for å sikre anleggsarbeiderne som jobber med Ryfast-prosjektet.

Her kan du se hvor den provisoriske fartshumpen settes opp.

Fra og med tirsdag morgen klokka 06 vil fartshumpen være på plass i sørgående retning, rett etter rundkjøringen fra Ullandhaugveien ved Schankeholen.

– Vi starter arbeidet etter rushet mandag ettermiddag. I morgen tidlig vil fartshumpen være helt ferdig, sier byggeleder Terje Lerbrekk i Statens vegvesen.

Formålet med fartshumpen – som skal stå til rundt påske – er å sikre anleggsarbeiderne som jobber tett på motorveien, ved at fartsgrensen på 50 kilometer i timen overholdes.

Ifølge Dag Johannes Dalland, delprosjektleder i Statens vegvesen, har de aller fleste bilistene respektert fartsgrensen. Men det gjelder ikke alle.

– Dermed må vi inn med et fysisk tiltak i form av en fartsdump. Det er nok ikke alle som er glad for det, men nå er disse fartsdumpene dimensjonert slik at det skal være mulig å kjøre over i 50 kilometer i timen, sier Dalland.

Kaotisk trafikkbilde

Utbyggingen av Ryfast har skapt visse problemer for trafikantene. Det nye kjøremønsteret på E39 ved Mosvannet i Stavanger har ført til mye kø og kaos.

I slutten av oktober stod den nye rundkjøringen ved miljøkulverten ved Mosvannet klar. Her kan du se hvordan Statens vegvesen anbefaler å kjøre i den nye rundkjøringen, dersom du skal i retning Tjensvoll/Ullandhaug:

Det nye kjøremønstret på E39 i Stavanger har skapt kø og kaos. Her ser du hvordan du skal kjøre gjennom rundkjøringen.

Flere nyheter fra Rogaland

Tomine Walmsness

Sjå distriktsnyheitene 19:45