Slik kjører du i den nye rundkjøringen

Det nye kjøremønstret på E39 i Stavanger har skapt kø og kaos. Her ser du hvordan du skal kjøre gjennom rundkjøringen.

Det nye kjøremønstret på E39 i Stavanger har skapt kø og kaos. Her ser du hvordan du skal kjøre gjennom rundkjøringen.

Mandag ble den nye rundkjøringen på E39 i Stavanger tatt i bruk. Rundkjøringen, som ligger ved miljøkulverten ved Mosvannet, har så langt ført til mye kø og kaos på veien. Statens vegvesen oppfordrer folk til å følge godt med når kjøremønsteret er nytt og uvant.

– Folk må vise hensyn og kjøre etter forholdene. Noen kjører veldig fort inn i rundkjøringen, sier byggeleder Terje Lerbrekk i Statens vegvesen.

Ny rundkjøring på E39

Den nye rundkjøringen på E39 i Stavanger har skapt forvirring og kø. Da dette bildet ble tatt tirsdag morgen, så det ut til å flyte rimelig greit.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Men hvordan skal du kjøre for at trafikken skal flyte best mulig og for å unngå lange køer? Ifølge Vegvesenet er dette det lureste å gjøre:

  • Kommer du sørfra og skal nordover på E39, bruker du den nye rundkjøringen for å komme opp til Ullandhaugveien. Du skal altså ikke bruke avkjørselen opp til Stavanger universitetssjukehus (SUS). Dette vil gjøre at de som skal sørover på E39 fra Ullandhaugveien kommer lettere ut på motorveien.
  • Det er to felt i enden av den nye påkjøringsrampen fra Ullandhaugveien, og det gjør at biler fra Kannik og biler fra Ullandhaugveien kan kjøre parallelt inn på E39 sørover.

Vegvesenet regner likevel med at det nye kjøremønsteret vil fortsette å skape kø en stund til.

– Men vi håper folk bruker rundkjøringen, for da vil trafikken gli bedre, sier Lerbrekk.