Hopp til innhold
stavanger universitetssjukehus
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Stavanger universitetssjukehus

 • SUS tilbake i normal drift

  Stavanger universitetssjukehus (SUS) er tilbake i normal drift, melder sykehuset. Sykehuset var i grønn beredskap, men har i et møte i dag bestemt at de opphever beredskapen.

  – Vi har fortsatt en krevende driftssituasjon med høy pasientpågang, men vi ser en nedgang i pasienter med luftveisinfeksjoner som har behov for innleggelse. Sykehuset går nå tilbake til normal drift etter én måned i beredskap, sier viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu i en pressemelding.

  I dag er rundt 50 pasienter innlagt på SUS med covid-19, influensa eller RS-virus.

  I romjulen økte SUS beredskapen til gul.

  Stavanger universitetssjukehus hever beredskapsnivået til gult. Her ved viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu.
  Foto: Øystein Otterdal / NRK
 • SUS i fortsatt grønn beredskap

  Stavanger universitetssjukehus fortsetter i grønn beredskap på grunn av en krevende driftssituasjon. Det har sykehusledelsen bestemt i et møte torsdag ettermiddag. – Vi ser en nedgang i pasienter med luftveisinfeksjoner som har behov for innleggelse i sykehus. Det er gledelig, sier fagdirektør Erna Harboe. Hun understreker samtidig at det fortsatt er stor pasienttilstrømming og usikkerhet knyttet til videre utvikling.

  I dag er rundt 65 pasienter innlagt på SUS med covid-19, influensa eller RS-virus.

 • Fortsatt grønn beredskap på SUS

  Stavanger Universitetssjukehus fortsetter i grønn beredskap. Det ble besluttet i beredskapsmøte i ettermiddag. Det er fremdeles en krevende driftssituasjon med mange pasienter.

  – Vi har fortsatt mange pasienter med luftveisinfeksjonen som har behov for sykehusinnleggelse. Det har blant annet vært en svært travel helg på sengepostene, sier fagdirektør Erna Harboe.
  I dag er rundt 90 pasienter innlagt på SUS med covid-19, influensa eller RS-virus.

 • Fortsatt mange pasienter innlagt på SUS

  I dag ligger det 95 pasienter med luftveisinfeksjoner på Stavanger universitetssjukehus. Det gjelder pasienter med covid-19, influensa og RS-virus. Det er omtrent like mange som fredag da sykehuset hadde gått opp til gult beredskapsnivå på grunn av krevende driftssituasjon. Men sykefraværet blant de ansatte var noe lavere i nyttårshelgen enn i romjulen.

 • SUS hever beredskapsnivået til gult

  Stavanger universitetssjukehus har fått inn så mange pasienter inn at de har hevet beredskapen til gult nivå. Beredskapsnivået heves til gult for å kunne ivareta pasientsikkerheten, sikre nødvendig bemanning og for å ha kapasitet til å håndtere andre ulykker og hendelser. Situasjonen må nå håndteres med ytterligere utvidet innsats og ekstraordinære ressurser og tiltak.

  Driften er svært krevende fordi det er kommet inn svært mange pasienter som trenger smitteisolering og det er mange syke ansatte, melder sykehuset.

  Det er mange syke på grunn av covid-19, influensa og RS-virus.

Flere nyheter fra Rogaland