Hopp til innhold
stavanger universitetssjukehus
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Stavanger universitetssjukehus

 • SUS legger ned sengeplasser ved Sandnes DPS

  Mangel på psykiatere gjør at Stavanger universitetssjukehus (SUS) må legge ned døgnsenger ved Sandnes distriktspsykiatriske senter (DPS). Det melder SUS i en pressemelding.

  ​ – Det er en fryktelig lei situasjon. Jeg skulle gjerne sett at vi hadde klart å drive videre. Men når vi ikke har nok spesialister, er det dessverre ikke forsvarlig å videreføre døgntilbudet på Sandnes DPS, sier klinikksjef Sølve Braut i meldingen.

  I første omgang innebærer det at klinikken må legge ned en av to sengeposter fra og med 1. mai. Det tilsvarer 13 senger.

  Dersom klinikken ikke lykkes med å finne en varig løsning for å håndtere spesialistmangelen på Sandnes DPS innen utgangen av mars, vil også den andre sengeposten bli lagt ned i løpet av våren 2023.   

  Braut understreker at dette ikke handler om økonomi.

  – Vi vil forsøke å kompensere for manglende døgntjeneste med å ansette flere i polikliniske stillinger. I tillegg vil vi vurdere å åpne flere senger ved Stavanger DPS, men dette vil blant annet kreve at DPS-et blir tilført flere leger eller psykologer, sier han.

 • Formidlingsprisen 2022 til Jeswanthiny P. Mayooran

  Overlege Jeswanthiny P. Mayooran har fått Stavanger universitetssjukehus (SUS) sin Formidlingspris for 2022. Det skriver SUS i en pressemelding.

  Mayooran er spesialist i psykiatri og overlege ved akutt mottakspost i psykisk helsevern ved SUS. Hun får prisen for sin formidling om identitet, kulturell bakgrunn og psykisk helse gjennom debattinnlegg og kronikker over flere år.

  – Dette var utrolig kjekt. Å skrive er viktig for meg og det er ekstra hyggelig når det blir lagt merke til, sier Mayooran i pressemeldingen.

  Målet med formidlingsprisen er å synliggjøre og hedre gode formidlere ved SUS.

  Jeswanthiny P. Mayooran har vunnet Formidlingsprisen 2022 ved SUS
  Foto: Svein Lunde / SUS
 • SUS tilbake i normal drift

  Stavanger universitetssjukehus (SUS) er tilbake i normal drift, melder sykehuset. Sykehuset var i grønn beredskap, men har i et møte i dag bestemt at de opphever beredskapen.

  – Vi har fortsatt en krevende driftssituasjon med høy pasientpågang, men vi ser en nedgang i pasienter med luftveisinfeksjoner som har behov for innleggelse. Sykehuset går nå tilbake til normal drift etter én måned i beredskap, sier viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu i en pressemelding.

  I dag er rundt 50 pasienter innlagt på SUS med covid-19, influensa eller RS-virus.

  I romjulen økte SUS beredskapen til gul.

  Stavanger universitetssjukehus hever beredskapsnivået til gult. Her ved viseadministrerende direktør Elisabeth Farbu.
  Foto: Øystein Otterdal / NRK
 • SUS i fortsatt grønn beredskap

  Stavanger universitetssjukehus fortsetter i grønn beredskap på grunn av en krevende driftssituasjon. Det har sykehusledelsen bestemt i et møte torsdag ettermiddag. – Vi ser en nedgang i pasienter med luftveisinfeksjoner som har behov for innleggelse i sykehus. Det er gledelig, sier fagdirektør Erna Harboe. Hun understreker samtidig at det fortsatt er stor pasienttilstrømming og usikkerhet knyttet til videre utvikling.

  I dag er rundt 65 pasienter innlagt på SUS med covid-19, influensa eller RS-virus.

 • Fortsatt grønn beredskap på SUS

  Stavanger Universitetssjukehus fortsetter i grønn beredskap. Det ble besluttet i beredskapsmøte i ettermiddag. Det er fremdeles en krevende driftssituasjon med mange pasienter.

  – Vi har fortsatt mange pasienter med luftveisinfeksjonen som har behov for sykehusinnleggelse. Det har blant annet vært en svært travel helg på sengepostene, sier fagdirektør Erna Harboe.
  I dag er rundt 90 pasienter innlagt på SUS med covid-19, influensa eller RS-virus.